Astfel, conform datelor centralizate, in Spania sunt disponibile 954 de posturi, in Germania un numar de 549 locuri de munca, in Marea Britanie 342 posturi vacante si in Danemarca 200 de locuri de munca.
De asemenea, operatorii economici din Letonia ofera 80 de locuri de munca, urmati de cei din Olanda, cu 58 de posturi, Irlanda (50), Malta si Norvegia (cate 25), Polonia si Slovacia (cate 20), Suedia (9), Ungaria (3), Slovenia (2) si Bulgaria (1).
Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul Eures ii poate indruma.
Criza FORTEI de munca. In ce oras din Romania angajatorii au apelat la muncitori din India
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Despre criza fortei de munca din Romania am mai discutat, iar cum in unele domenii aceasta se adanceste de la o luna la alta, se pare ca unii angajatori au inceput sa apeleze la forta de munca din tari mai putin dezvoltate, cum ar fi India.
Asa se face ca mai multe firme mari din Arad au inceput sa recruteze muncitori din India, pentru a acoperi acest deficit major de muncitori calificati. Iar pana acum lucrurile merg bine, in contextul in care angajatii indieni cunosc bine limba engleza si reusesc sa se integreze usor in fabricile in care sunt angajati...citeste mai multe aici >>>