Bursa locurilor de munca pentru absolventi, in data de 19 octombrie. Ce trebuie sa stie agentii economici interesati de eveniment

Isabela Alexe
Isabela Alexe
18 Septembrie 2018
18 Septembrie 2018
Isabela Alexe
Isabela Alexe
bursa locurilor de munca absolventibursa locurilor de munca 2018anofm locuri de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru cei care au absolvit recent, in contextul in care Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) anunta organizarea bursei locurilor de munca pentru absolventi, in data de 19 octombrie.

Absolventii unei forme de invatamant, promotia 2018, care inca nu si-au gasit un loc de munca au sansa de a intra pe piata muncii, la Bursa locurilor de munca destinata lor. Bursa locurilor de munca pentru absolventi reprezinta o oportunitate pentru toti solicitantii de locuri de munca interesati in a cunoaste mai bine piata muncii, ofertele de locuri de munca, pentru a putea astfel sa aleaga un loc de munca, conform pregatirii lor profesionale, sau sa se (re)orienteze profesional spre ocupatii cu posibilitati mai mari de angajare pe termen mediu si lung.

Evenimentul va avea loc la nivelul celor 42 de agentii teritoriale pentru ocuparea fortei de munca. Locatiile de desfasurare a bursei atat in Bucuresti, cat si in tara, programul, numarul estimativ al locurilor de munca oferite de angajatori, precum si alte detalii, vor fi anuntate in timp util, de aceea, recomandam persoanelor interesate sa urmareasca site-ul (www.anofm.ro) si pagina de facebook (https://www.facebook.com/fiiinformat/) ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Totodata, agentii economici care doresc sa participe la aceasta actiune organizata la nivel national se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in raza carora au sediul.


Ucenic vs stagiar. Prin ce se deosebeste stagiatura de ucenicie


Va precizam ca potrivit art. 31 alin. (5) si (6) din Codul muncii, pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale.

ATENTIE!

La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul...citeste mai multe despre stagiatura aici >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]