De la 1 ianuarie 2018 beneficiaza de deduceri personale si cei care au venituri de pana in...citeste mai multe aici >>>
"Daca esti angajat la 2 firme, ai obligatia sa declari acest lucru la firma unde ai functia de baza? Daca incalci aceasta obligatie ce ti se poate intampla?"
Potrivit art. 77 alin. (1) din Codul fiscal persoanele fizice prevazute la art. 59 alin. (1) lit. a) si alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.
Deducerea personala este reglementata de art. 77 din Codul fiscal astfel cum acesta a fost modificat prin OUG 79/2017 si se acorda numai la locul unde salariatul detine functia de baza.
Codul muncii si Legea Dialogului Social
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Conform art. 13 alin. (2) din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, obligatia stabilirii persoanelor aflate in intretinerea contribuabilului in functie de care se atribuie deducerea personala este in sarcina platitorului de venit din salarii, la functia de baza.
IMPORTANT:
Astfel, in sensul art. 77 din Codul fiscal, deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala se acorda pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza, in limita venitului realizat.
Deducerea personala este stabilita in functie de venitul brut lunar din salarii realizat la functia de baza de catre contribuabil si numarul de persoane aflate in intretinerea acestuia.
Un articol realizat de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>