Locuri atractive pentru munca si investitii. Politica de coeziune pentru statele membre

Mara Dobrin
Mara Dobrin
04 Iulie 2018
04 Iulie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
locuri de munca europacreare locuri de muncapolitica de coeziune
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Comisia Europeana si Banca Mondiala au publicat marti, 3 iulie, un nou raport intitulat "Antreprenoriatul in Uniunea Europeana", in care sunt evaluate aspectele ce sprijina sau impiedica antreprenorii sa isi deschida si extinda o afacere in 25 de orase din Croatia, Cehia, Portugalia si Slovacia.

Acesta identifica solutii pentru imbunatatirea mediului de afaceri la nivel local, precum si pentru economisirea de timp si bani de catre companii in cinci domenii-cheie: deschiderea unei afaceri; gestionarea permiselor de constructie; punerea in practica a contractelor; alimentarea cu energie electrica; si inregistrarea drepturilor de proprietate.

"Raportul arata modul in care viata mediului de afaceri si a antreprenorilor poate deveni mai usoara. Viitoarea politica de coeziune va continua sa sprijine eforturile statelor membre pentru a transforma regiunile in locuri cat mai atractive pentru munca si investitii", a declarat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu inaintea lansarii raportului.

Comisia Europeana conlucreaza strans cu autoritatile nationale si regionale, in cadrul politicii de coeziune, pentru a imbunatati modul in care acestea investesc fondurile UE si realizarea conditiilor necesare pentru crestere economica si crearea de noi locuri de munca. In cadrul initiativei de sprijinire a regiunilor ramase in urma, in parteneriat cu Banca Mondiala, Comisia ofera asistenta personalizata unui numar de regiuni cu crestere economica si venituri reduse pentru a gestiona reforme structurale care sa ajute investitiile UE si nationale sa isi foloseasca la maximum potentialul si sa atraga mai mult capital privat.

Raportul este a doua publicatie dintr-o serie ce analizeaza mediul de afaceri din UE, marea majoritatea a statelor membre urmand a fi subiectul unor astfel de evaluari.


...citeste mai multe pe europa.eu >>>


 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]