Sectorul constructiilor, unul dintre cele mai importante pentru economia nationala. Procedurile de avizare vor fi simplificate

Mara Dobrin
Mara Dobrin
12 Octombrie 2022
12 Octombrie 2022
Mara Dobrin
Mara Dobrin
sectorul constructiilorprocedura avizare constructii
Sectorul constructiilor, unul dintre cele mai importante pentru economia nationala. Procedurile de avizare vor fi simplificate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este un fapt binecunoscut ca sectorul constructiilor a devenit unul dintre cele mai importante pentru Romania, fiind un sector esential pentru economia nationala.
 
In acest sens, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) este preocupat de procedurile de avizare a proiectelor de investitii in infrastructura, a declarat marti ministrul de resort, Marcel Bolos, potrivit Agerpres:
 
"Sectorul constructiilor este un sector foarte important pentru economia nationala si contribuie cu un procent destul de ridicat in produsul intern brut al Romaniei. Problema aceasta a birocratiei si a procedurilor care sunt necesare - pentru ca autorizarea lucrarilor ce se realizeaza din bani europeni, fie ca ei sunt din politica de coeziune sau din Planul National de Redresare si Rezilienta, aceste proceduri ne preocupa si pe noi, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene. De cateva zile am pus in dezbatere un proiect de ordonanta de urgenta al carei scop este acela de a simplifica procedurile de avizare a proiectelor de investitii in infrastructura. Acolo am incercat ca, in relatia cu avizatorii, sa impunem termen pentru ca avizele sau acordurile tehnice sa fie emise intr-o anumita perioada de timp, iar in situatia in care aceasta perioada de timp nu este respectata, atunci avizul respectiv, acordul, sa fie considerat emis, in mod tacit, iar responsabilitatea ca acel aviz sau acord este emis in mod tacit - si eventualele prejudicii care se produc ca urmare a implementarii cu avizul tacit a proiectului de investitii sa ramana in responsabilitatea celui care avea aceasta obligatie de emitere a acordurilor sau avizelor", a precizat Marcel Bolos.
 
Ministrul Investitiilor a subliniat ca acesta este un prim pas care vine ca un raspuns la aceasta cerinta de simplificare procedurala pentru obtinerea avizelor.
 
In acest moment Romania are bugete uriase alocate pentru proiectele de infrastructura, asa executarea lucrarilor este capitala:
 
"Am dat de atatea ori exemplul sectorului de transport pentru care in politica de coeziune avem alocati 9,2 miliarde euro, iar in Planul National de redresare si Rezilienta 12,6 miliarde euro, deci, practic, un buget de peste 21 miliarde de euro. Ar fi pacat sa il pierdem prin birocratie sau sa nu avem proiectele implementate ca urmare a faptului ca nu avem executantii de lucrari sau beneficiarii nostri nu au capacitate administrativa pentru implementarea proiectelor - si sa ramanem cu gustul amar al banilor pierduti si al proiectelor de infrastructura nerealizate. Iar, din acest punct de vedere, trebuie sa va spun ca am luat initiativa alocarilor de fonduri pentru capitalizarea executantilor de lucrari, dar si a celor care joaca un rol important in furnizarea de materii prime pentru executarea proiectelor noastre de infrastructura, proiectelor noastre de constructii", sustine Marcel Bolos.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Atentie: La 1 septembrie 2024 intra in vigoare NOUA LEGE A PENSIILOR!


Descopera lucrarea Noua Lege a Pensiilor. Ghid practic - trateaza intr-o maniera completa
si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

Afla:

- ce tipuri de pensie exista
- care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
- ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
- cum se calculeaza cuantumul pensiei
- cum inceteaza contractul individual de munca
- posibilitati de continuare a raporturilor de munca
- modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.


...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]