Ministrul Muncii, la Summit-ul Social Tripartit organizat de Consiliul UE. Teme discutate - crearea de locuri de munca sustenabile si echitate sociala

Mara Dobrin
Mara Dobrin
17 Octombrie 2018
17 Octombrie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
ministerul munciiministrul muncii consiliul europeancreare locuri de munca europa
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia-Olguta Vasilescu, a participat, marti ( 16.10.2018), la Summit-ul Social Tripartit, desfasurat la sediul Consiliului Uniunii Europene, intalnire care a fost deschisa de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Intalnirea a fost moderata de vicepresedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, de asemenea comisar european pentru Euro si Dialog Social, iar la lucrari a participat si Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Competente si Mobilitate.

Printre partenerii sociali europeni prezenti la discutii s-au numarat si Dumitru Costin, presedinte al Blocului National Sindical si Mihai Bogza, director executiv al Confederatiei Patronale Concordia.

Tema centrala a summit-ului a fost Consolidarea competitivitatii, crearea de locuri de munca sustenabile si echitate sociala in Uniunea Europeana (Reinforcing competitiveness, sustainable job creation and social fairness in the European Union).

Discutiile s-au concentrat pe trei sub-teme: Cadrul Financiar Multianual 2021 – 2027 (inclusiv InvestEU, FSE+ si consolidarea Uniunii Economice si Monetare); Implementarea Pilonului European al Drepturilor Sociale: realizari si evolutii viitoare; Revolutia digitala: potential pentru pietele fortei de munca si economie.

“Proclamarea Pilonului european al drepturilor sociale in noiembrie anul trecut, subliniaza inca o data importanta dimensiunii sociale a Uniunii Europene. Romania a sustinut inca de la inceput scopul Pilonului social pentru o abordare comuna a protectiei si dezvoltarii drepturilor sociale. Pilonul Social constituie un instrument esential pentru realizarea justitiei sociale si a egalitatii in UE, ce trebuie sa conduca la o convergenta sociala crescuta atat intre statele membre, cat si in interiorul acestora. Consideram ca principiile si drepturile prevazute de Pilon, trebuie sa devina o realitate pentru toti cetatenii. Aceasta este o sarcina comuna ce necesita colaborarea intre institutiile UE, statele membre, partenerii sociali si societatea civila. Pilonul Social a relansat o agenda sociala ambitioasa a UE care, prin dialog social si propuneri legislative consistente, are potentialul de a consolida drepturile cetatenilor Uniunii Europene”, a declarat Lia-Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale a avut, de asemenea, o intalnire bilaterala cu Marianne Thyssen, careia i-a prezentat prioritatile Romaniei la Presedintia Consiliului Uniunii Europene.



Sursa: Ministerul Muncii


NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]