Cu toate acestea, reprezentantul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, Dragos Petrescu, a precizat la finalul saptamanii trecute, ca in urma unei discutii avute cu premierul Mihai Tudose, s-a ajuns la concluzia ca oamenii de afaceri sunt de acord cu majorarea salariilor brute daca vor fi mutate contributiile la angajati.
In acest fel veniturile salariale nu vor fi afectate, ceea ce ar duce la calmarea spiritelor printre salariatii romani.
Reprezentantul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, Dragos Petrescu:
"Am avut o intalnire constructiva cu premierul Romaniei, am discutat diverse proiecte aflate in dezbaterea publica. Subiectul principal a fost cel legat de mutarea contributiilor de la angajator catre angajat. In situatia actuala a pietei muncii atat de tensionata, angajatorii nu vor dori sa afecteze in niciun fel de scenariu veniturile angajatilor si l-am asigurat pe premier ca nu asta e intentia mediului de afaceri."
Concedierea perfect legala
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Acesta a mai precizat ca premierul a promis ca acele costuri totale, generate de mutarea contributiilor nu va fi mai mare decat cel actual, informeaza Mediafax.
”Este vorba despre piata muncii din Romania. Astazi nu avem cu cine sa lucram. Dvs. credeti ca vreun agent economic va scadea sau va profita de aceasta schimbare ca sa reduca veniturile propriilor angajati? Asta nu se va intampla. Avem o piata care ne obliga sa ne asiguram ca vor castiga mai mult angajatii nostri, nu mai putin”, a specificat Petrescu.
Acesta a mai adaugat ca oamenii de afaceri sunt perfect constienti de faptul ca, o scadere a veniturilor salariatilor nu va face altceva decat sa intensifice criza fortei de munca din Romania. Asa ca angajatorii nu au de gand sa ramane fara mana de lucru.
Europa se opune transferului CAS si CASS catre angajatii romani
ransferul contributiilor sociale de la angajator la angajat este un subiect care a atras atentia autoritatilor europene, iar in acest sens Confederatia Europeana a Sindicatelor (CES) si Confederatia Internationala a Sindicatelor (CIS) au reactionat la aceasta decizie a Executivului roman.
Asa se face ca cele doua autoritati europene cer Romaniei sa renunte la aceasta decizie, aratandu-se chiar ingrijorate cu privire la noile hotarari luate de guvernul roman...citeste mai multe despre parerile sindicalistilor europeni raportat la CAS si CASS >>>