CAS si CASS. Oamenii de afaceri pregatiti sa majoreze salariile brute, in cazul in care contributiile vor fi suportate de angajati?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
09 Octombrie 2017
09 Octombrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
cas si cass angajaticas si cass 2017mutare cas si cass angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Disputele pe tema transferarii contributiile sociale in seama angajatilor a starnit multe controverse in ultima vreme. Sindicalistii europeni avertizeaza Romania, considerand ca masurile luate contravin legislatiei europene. Pe de alta parte, bugetarii, dar si salariatii din mediul privat ameninta cu greve, in contexul in care veniturile salariale s-ar putea diminua semnificativ.


Cu toate acestea, reprezentantul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, Dragos Petrescu, a precizat la finalul saptamanii trecute, ca in urma unei discutii avute cu premierul Mihai Tudose, s-a ajuns la concluzia ca oamenii de afaceri sunt de acord cu majorarea salariilor brute daca vor fi mutate contributiile la angajati.

In acest fel veniturile salariale nu vor fi afectate, ceea ce ar duce la calmarea spiritelor printre salariatii romani.


Reprezentantul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, Dragos Petrescu:

"Am avut o intalnire constructiva cu premierul Romaniei, am discutat diverse proiecte aflate in dezbaterea publica. Subiectul principal a fost cel legat de mutarea contributiilor de la angajator catre angajat. In situatia actuala a pietei muncii atat de tensionata, angajatorii nu vor dori sa afecteze in niciun fel de scenariu veniturile angajatilor si l-am asigurat pe premier ca nu asta e intentia mediului de afaceri."

Acesta a mai precizat ca premierul a promis ca acele costuri totale, generate de mutarea contributiilor nu va fi mai mare decat cel actual, informeaza Mediafax.

”Este vorba despre piata muncii din Romania. Astazi nu avem cu cine sa lucram. Dvs. credeti ca vreun agent economic va scadea sau va profita de aceasta schimbare ca sa reduca veniturile propriilor angajati? Asta nu se va intampla. Avem o piata care ne obliga sa ne asiguram ca vor castiga mai mult angajatii nostri, nu mai putin”, a specificat Petrescu.

Acesta a mai adaugat ca oamenii de afaceri sunt perfect constienti de faptul ca, o scadere a veniturilor salariatilor nu va face altceva decat sa intensifice criza fortei de munca din Romania. Asa ca angajatorii nu au de gand sa ramane fara mana de lucru.


Europa se opune transferului CAS si CASS catre angajatii romani


ransferul contributiilor sociale de la angajator la angajat este un subiect care a atras atentia autoritatilor europene, iar in acest sens Confederatia Europeana a Sindicatelor (CES) si Confederatia Internationala a Sindicatelor (CIS) au reactionat la aceasta decizie a Executivului roman.


Asa se face ca cele doua autoritati europene cer Romaniei sa renunte la aceasta decizie, aratandu-se chiar ingrijorate cu privire la noile hotarari luate de guvernul roman...citeste mai multe despre parerile sindicalistilor europeni raportat la CAS si CASS >>>




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]