Rolul acestui comitet interministerial este sa analizeze cum sunt organizate institutiile si functiile din autoritatile si institutiile publice din administratia publica centrala si sa propuna masuri pentru eficientizarea managementului in resursele umane. Analiza va viza ministerele, institutii centrale subordonate Guvernului sau ministerelor, inclusiv servicii publice deconcentrate ale acestora si institutiile prefectului.
Comitetul interministerial va elabora un raport privind analiza organizarii institutionale si a resurselor umane din administratia publica centrala, care va fi prezentat Guvernului. Raportul va contine recomandari pe care Comitetul interministerial le va supune spre aprobare Guvernului.
Comitetul interministerial va fi coordonat de prim-ministru si format din secretarul general al Guvernului si reprezentanti ai ministerelor Finantelor, Muncii si Justitiei Sociale, Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
IMPORTANT! Pentru realizarea acestui proces de analiza si pentru pregatirea aplicarii masurilor de reforma, de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta pana la 31 decembrie 2017, va fi suspendata ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate in vederea ocuparii posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice.
Aceasta prevedere nu se aplica unitatilor sanitare publice si institutiilor din invatamantul de stat.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Legis Plus Legislatia Muncii
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
De asemenea, prin memorandum aprobat in sedinta Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor, cu justificarea necesitatii si cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate cu aceasta destinatie in buget.
Acest audit al personalului din administratia centrala este unul dintre pilonii Planului de rationalizare a cheltuielilor publice.
Sursa: gov.ro