Ce trebuie sa stie orice angajator despre fisele de post

fise de postfise de post angajatcodul muncii 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Modelul si elementele ce trebuie inscrise in fisa de post sunt la latitudinea angajatorului, cu exceptia atributiilor postului pentru care Codul Muncii prevede obligativitatea inscrierii (art.17 alin.(3) lit.d) si alin.(4)).

In cazul in care angajatorul modifica sau adauga orice element din fisele de post ale angajatilor, chiar daca functia sau alte aspecte prevazute in CIM nu se schimba, este necesara incheierea unui act aditional la CIM.


Codul Muncii prevede obligativitatea informarii salariatului atat cu privire la functia ocupata ...citeste mai multe aici >>>


"Referitor la fisele de post, este obligatoriu sa fie trecut inlocuitorul sau este posibil sa se faca referire la orice persoana care ocupa un post similar sau sa existe o matrice de calificare (in cazul muncitorilor) care sa dovedeasca cine poate inlocui la un utilaj aceas persoana? Este posibil ca pentru o singura persoana, pe fisa ei de post, sa fie trecuti doi superiori: unui ierarhic si unul metodologic (avand in vedere ca sarcinile efective de lucru le primeste de la cel metodologic)? Este posibil ca pentru o functie sa se intocmeasca o singura fisa de post (un singur document) pentru mai multe persoane, ocupante a acelei pozitii, (care au acelasi sef ierarhic), cu o lista de semnaturi in spate? (sau este obligatoriu ca fiecare angajat sa aiba documentul lui contrasemnat de sef si de el?)", intrebari extrase din PortalCodulMuncii.ro.


In functie de specificul activitatii, tipul functiei si competentele ce trebuie detinute de persoana care indeplineste respectivele atributii modalitatea de inlocuire a acestuia poate fi stabilita de angajator, nefiind obligatoriu, ca in fisa de post sa fie specificat cu exactitate un anumit inlocuitor.

Persoana sa fie inlocuita de o persoana care detine competentele necesare pentru a executa respectivele atributii si mai ales care are astfel de atributii in fisa postului, iar in acest fel exercitarea acestora sa nu presupuna in mod esential incheierea unui act aditional.

2. Apreciem ca, in situatia in care, data fiind natura activitatii, respectivul salariat este subordonat fata de doi superiori, acestia pot si trebuie mentionati in fisa postului, precizandu-se exact limitele de competenta ale fiecaruia.

3. Fisa de post este anexa la CIM, aceasta trebuie intocmita pentru fiecare salariat, semnata in mod direct de acesta.

ATENTIE! Nu se poate intocmi aceeasi fisa pentru mai multi salariati. Asadar, chiar daca modelul este acelasi pentru functia in discutie, aceasta trebuie completata cu datele personale ale fiecarui salariat si anexata la fiecare CIM.

Sursa: PortalCodulMuncii


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fise de postfise de post angajatcodul muncii 2017

Data aparitiei: 07 August 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce trebuie sa stie orice angajator despre fisele de post Nota: 3.85 din 5 - 10 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Buletin informativ: Recuperare ani lipsa stagiu de cotizare, facilitati angajatori si reguli concediu de carantinaOrganizarea corecta a muncii in contextul COVID-19 este vitala. Totul despre telemunca, Kuzarbeit si ReviSalProcedura concediere salariati institutie publica3. Fisa postului - structura si continutAtentie la Fisa postului vs Fisa de Evaluare, in cazul concedierii

ULTIMELE ARTICOLE

Fisa de post pentru un tehnician proiectantReorganizarea functiilor interne - stabilirea functiilor si a codurilor CORFisa postului pentru consilier economist in gestiune economicaFisa postului pentru Director ComercialMF a lansat in dezbatere publica un proiect de lege care cuprinde noile masuri FISCALE - ce modificari vor aparea?
Mai multe articole despre fise de post

ARTICOLE SIMILARE

Ce trebuie sa stie orice angajator despre fisele de post

Mai multe articole despre fise de post angajat
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]