Conform unui comunicat al Guvernului a fost aprobata o OUG in acest sens, care ii priveste pe angajatii care lucreaza in aceleasi conditii si in acelasi loc de munca, informeaza Agerpres.
In lipsa elaborarii regulamentului care stabileste locurile de munca, categoriile de personal, marimea concreta a sporului pentru conditii de munca, precum si conditiile de acordare a acestuia, raman valabile drepturile salariale ale personalului din sanatate si dupa 1 martie 2017.
"Avand in vedere ca urmeaza a fi aplicata noua lege a salarizarii unitare, prorogarea termenului de aplicare a Regulamentului este necesara pentru a elimina situatiile care pot genera diminuarea drepturilor salariale de care beneficiaza personalul din sistemul sanitar", informeaza Guvernul.
Regulamentul de acordare a sporurilor trebuia sa respecte prevederile din Anexa nr. III la Legea cadru nr. 284/2010, asa ca ar fi fost posibil sa existe si situatii in care pentru anumite locuri de munca si categorii de personal aplicarea Regulamentului ar fi avut efecte negative asupra drepturilor salariale. De asemenea, sporurile si alte drepturi salariale specifice se calculeaza raportandu-se la salariul de baza avut.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Codul muncii si Legea Dialogului Social
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Masuri prin care salariile bugetarilor s-au marit
Profesorii primesc 15% in plus la salarii, noi sporuri si indemnizatii, alaturi de salariatii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate care au venituri mai mari cu 25%, incepand cu 1 ianuarie 2017, conform Legii nr. 250/2016, care aproba OUG nr. 20/2016.
...citeste mai multe aici >>>