Jurnal HR: Salariatii nostri, primii nostri investitori

managementul resurselor umanemanagement hr
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Salariatii nostri sunt si primii nostri investitori. Sunt primii care au incredere in afacerea noastra, inainte sa avem clienti si investitori financiari. Fara salariati nu exista produse, servicii, livrari, contabilitate. Asa ca nu exista clienti si nici investitori financiari. Ei in ce sa investeasca? Intr-o companie in care bate vantul? Sau intr-o companie in care lipsa performantei si demotivarea sunt la ele acasa?

Angajatii nostri isi investesc timpul si energia in compania noastra, pe care cu totii vrem sa o urnim in cea mai buna directie, acolo unde performanta si profitul se intalnesc la rascruce de drum.

Acesta este, de altfel obiectivul oricarei companii: sa obtinem profit din munca buna. Sa avem profit si in acelasi timp sa crestem angajati exceptionali.

Cel putin, asa ar trebui  procedat intotdeauna. Aceasta este situatia ideala. Sa vrei sa faci bani in mod onest si din toata afacerea sa aiba toata lumea implicata de castigat. Cat mai mult, corect si legal. Rezultatele trebuie sa reflecte natura actiunilor noastre.

Acolo unde nu se respecta aceasta lege, apar mari dezechilibre:

- Munca este remunerata dar performanta angajatilor nu este una ascendenta. Angajatii sunt platiti bine dar intra in rutina si mai devreme sau mai tarziu vor avea mult de recuperat fata de generatiile de noi lucratori.

- Munca este remunerata slab si in acelasi timp si performanta angajatilor este slaba. Angajatii intra in rutina.


Una dintre cele mai faimoase reguli de aur in afaceri este sa ai grija de clientii tai. Clientul nostru, stapanul nostru.

Dar clientii sunt adusi, retinuti si incantati de angajatii nostri. Angajatii nostri reflecta brandul nostru, afacerea noastra.

Angajatii nostri spun ce fel de afacere conducem. Si satisfactia lor este, pana la urma, direct raspunzatoare pentru satisfactia companiei.

Nu spun sa ne tratam angajatii ca pe regalitati. Spun doar sa ii tratam asa cum ne-am dori si noi sa fim tratati. Aici incepe drumul unei bune prietenii, unei colaborari exceptionale, unui parteneriat fructuos. Pentru toata lumea!


Sa aveti succes in HR!

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umanemanagement hr

Data aparitiei: 09 Decembrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnal HR: Salariatii nostri, primii nostri investitori Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]