Retinem si faptul ca durata misiunii de munca temporara poate fi prelungita pe perioade succesive care, adaugate la durata initiala a misiunii, nu poate conduce la depasirea unei perioade de 36 de luni (art. 90 alin. (2) din Codul muncii).
Specialistii PortalCodulMuncii.ro precizeaza faptul ca un contract de munca temporara poate fi prelungit in conditiile prevazute in contractul de munca temporara sau in actul aditional la contract (art. 90 alin. (3) din Codul muncii ) cu respectarea termenului prevazut la art. 90 alin. (2) respectiv fara a depasi 36 de luni.
Cu toate acestea, tinem cont de faptul ca agentul de munca temporara poate incheia cu salariatul temporar un contract de munca pe durata nedeterminata (art. 95 alin. (2)). Astfel, in perioada dintre doua misiuni salariatul temporar se afla la dispozitia agentului de munca temporara.
Mai mult, retinem faptul ca la incetarea misiunii salariatul temporar poate incheia cu utilizatorul un contract individual de munca (art. 99 din Codul muncii ).
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Legis Plus Legislatia Muncii
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Asadar, pentru fiecare noua misiune se incheie intre parti un contract de munca temporara pentru un termen care nu poate fi mai mare de 24 de luni cu posibilitatea de prelungire pana la 36 de luni.
Analiza realizata de specialistii PortalCodulMuncii.ro