legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Angajatorul doreste sa infiinteze o linie de sesizare a abuzurilor la locul de munca...

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
22 Septembrie 2015
22 Septembrie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
abateri disciplinareabuzuri la muncaplangeri angajatiresurse umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Recent, pe adresa redactiei PortalCodulMuncii.ro a sosit o intrebare referitoare la posibilitatea ca un angajator sa infiinteze o linie online prin intermediul careia, angajatii societatii sa sesizeze anumite nereguli, fraude, probleme legate de activitatile la locul de munca, sa reclame abuzuri ale sefilor, ale colegilor, probleme de indiscipilina muncii si nu numai. Evident, toate sesizarile vor fi anonime.

Ce spune legea despre acest aspect? Este legal? Unde trebuie sa apara prevederile referitoare la demersurile de infiintare  a acestei linii?

" Da, aspectele pe care doriti sa le implementati la nivelul unitatii dvs. apreciem ca sunt legale si ca atare, posibile.", precizeaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.

Acestia amintesc faptul ca  la nivelul institutiilor publice aceste aspecte sunt obligatorii si decurg din norme cu putere de lege, cum ar fi Ordonanta Guvernului 119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv, Legea nr. 571/2004 privind protectia personalului din autoritatile publice, institutiile publice si din alte unitati care semnaleaza inalcari ale legii, Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare si alte asemenea dispozitii legale.

Prevederile referitoare la infiintarea acestei linii online trebuie sa existe in  in regulamentul intern al organizatiei, elaborat la nivelul angajatorului cu consultarea reprezentantilor salariatilor.

La final, specialistii PortalCodulMuncii.ro subliniaza faptul ca "implementarea unui asemenea sistem la nivelul angajatorului este posibil, insa numai in masura in care aceasta procedura are la baza principiul legalitatii, al proportionalitatii, al bunei credinte si al contradictorialitatii."


NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]