In materie de salarizare si contributii, in practica se intalnesc situatii dintre cele mai complexe. De la deduceri si pana la calculul contributiilor la sanatate, de la cuantumul ajutorului de nastere si impozitului aferent, toate aceste situatii pot aduce cu sine pierderi de timp si batai de cap.
Specialistii din domeniu va recomanda un Consilier de Salarii si Contributii care sa va degreveze de o mare parte din sarcini.
Cateva probleme practice din domeniu:
- “O societate infiinteaza o cantina unde sa se serveasca o masa calda salariatilor in loc de tichete de masa. Acest venit este impozabil pentru salariati?”
- “Poate parintele salariat sa beneficieze de deducere personala pentru copilul minor aflat in intretinere, indiferent de venituri?"
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Legis Plus Legislatia Muncii
- “Cum se impoziteaza veniturile din salarii obtinute de un cetatean roman, cu domiciliul in Romania, care isi desfasoara activitatea in strainatate, dar este platit de angajatorul roman?"
- “Cum se poate evidentia in statul de salarii ajutorul de nastere acordat salariatei?"
- “Poate o persoana sa cumuleze calitatea de salariat cu cea de persoana fizica autorizata?"
- “Cum va considera angajatorul, la nivelul veniturilor salariale, cheltuielile de transport suportate pentru salariati la si de la locul de munca?”
- “Cum se determina baza de calcul a indemnizatiei de concediu medical daca ultimele venituri lunare au fost indemnizatia de crestere a copilului?”
- “In ce cuantum poate acorda angajatorul ajutor de nastere neimpozabil?”
- “In situatia in care se depune o declaratie rectificativa la Declaratia 100 din care rezulta impozit platit in plus, in ce conditii se poate compensa suma platita in plus cu impozitul pe salarii?”
- “Poate un pensionar angajat cu contract de munca sa beneficieze de deducere personala?”
- “O salariata prezinta in termen un certificat medical cod urgenta medicala de 7 zile, urmat de un certificat medical in continuare de 18 zile. Este corect ca angajatorul sa plateasca cele doua certificate? Care sunt elementele ce trebuie verificate? Care este durata cumulata a posibilelor concedii medicale?”
Consilier Salarizare si Contributii va ofera:
- Legislatie comentata
- Exemple de calcul
- Studii de caz
- Liste de control
- Exemple practice
Aveti la dispozitie:
- Cuprins si Index Detaliate
- Motor Performant de Cautare
- Actualizarea tuturor informatiilor de pe CD, timp de 12 luni de la achizitionarea CD-ului
- Raspuns personalizat la intrebarile dumneavoastra de salarizare, contributii si legislatia muncii, garantat, in maximum 24 de ore, din partea celor mai buni specialisti.
- Livrarea gratuita a CD-ului, in cel mai scurt timp!
Detalii mai multe aici >>>