Editorial, 30.07.2009 - Gabriela Chirazof
Clasificarea ocupatiilor din Romania (COR) este sistemul de identificare, ierarhizare, codificare a ocupatiilor din economie, care se elaboreaza de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale in colaborare cu Institutul National de Statistica, cu alte ministere si institutii publice interesate si se aproba prin hotarare a Guvernului.
Modificarea continutului Clasificarii ocupatiilor din Romania se aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si cu avizul Institutului National de Statistica.
Inscrierea de noi ocupatii in Clasificarea ocupatiilor din Romania se aproba, la solicitarea celor interesati sau in baza unor reglementari speciale, prin ordin al ministrului muncii si solidaritatii sociale, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Astfel, orice persoana interesata poate adresa Ministerului Muncii, Protectiei Sociale si Familiei o cerere motivata privind includerea in COR a unor ocupatii noi.
Utilizarea Clasificarii ocupatiilor din Romania este obligatorie la completarea unor documente.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Legis Plus Legislatia Muncii
Astfel, potrivit Ordinului Ministrului Muncii, Protectiei Sociale si Familiei nr. 64/2003 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de munca, functia/meseria fiecarui angajat este stabilita conform Clasificarii ocupatiilor din Romania.
In contractul individual de munca este inscrisa ocupatia pe care salariatul o exercita efectiv la locul de munca, nu profesia, care reprezinta specializarea sau calificarea obtinuta prin studii.
Veti inscrie deci in contractul individual de munca al fiecarui salariat functia/meseria detinuta de acesta in cadrul firmei, in conformitate cu specificatia COR.
___________________________________________________________________
Aveti acces rapid la informatii complete si profesionale despre legislatia muncii!
Cele 800 de pagini si 50 de capitole ale Consilierului – Codul muncii acopera toate aspectele relatiei angajat – angajator, pana in cele mai mici amanunte. Iar pentru cazurile atipice apelati gratuit la serviciul de consultanta de specialitate al Consilierului.
___________________________________________________________________