Desi a scazut cu putin, totusi a scazut. Nu a crescut. Si aceasta este o veste buna, un pas inainte pe care il salutam si pe care speram sa il repetam si in lunile care vin.
In mod concret, asa cum arata comunicatul de presa ANOFM, numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, in luna martie 2015, a scazut la 485.878, cu 12.635 de persoane mai mic, comparativ cu datele lunii februarie a anului in curs.
Numarul somerilor indemnizati a scazut fata de luna precedenta cu 17.316 de persoane, la data de 31 martie 2015. La aceasta data erau inregistrati 112.870 de someri inclusi in aceasta categorie.
Cat despre rata somajului in functie de varsta, cel mai mare numar de someri s-a inregistrat in grupa 40-49 de ani, respectiv 140.262 de persoane. Pe locul 2 sunt persoanele din grupa 30-30 de ani si cei mai putini someri sunt inregistrati in grupa de varsta 25-29 de ani.
Somerii fara studii si cei cu nivel de instruire primar, gimnazial si profesional au ponderea cea mai mare in totalul somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca - 79,53%.
Portal Codul Muncii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
40 Modele de Regulament Intern
Care sunt judetele unde sunt inregistrate cele mai ridicate niveluri ale ratei somajului: Teleorman, Vaslui, Mehedinti, Dolj, Buzau, Galati si nu numai.
Sursa: ANOFM.ro