RECORD de joburi dupa pandemie! Angajatori din toate domeniile, in cautare de candidati competenti

joburi record 2022joburi sistem hibridjoburi remote in crestere
RECORD de joburi dupa pandemie! Angajatori din toate domeniile, in cautare de candidati competenti
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pandemia pare sa fie aproape de sfarsit, iar angajatorii sunt in cautare de personal, mai mult ca oricand. Doar in acest mod se pot explica zecile de mii de joburi vacante, in varii domenii din piata muncii din Romania.
 
Tocmai de aceea specialistii in domeniu prevad o problema pentru companii - retentia personalului. Intr-o piata a muncii mai dinamica decat ne-am fi asteptat, salariatii au de unde alege. Asa ca ofertele salariale, promovarile si beneficiile ar trebui sa fie litere de lege pentru oamenii de HR.
 
In acest context, va specificam ca o cunoscuta platforma de recrutare - BestJobs, a atins pragul de 40.000 de pozitii deschise de catre companii in luna martie, acesta fiind un nou record pe piata muncii, observa Agerpres.
 
Daca ar fi sa luam in calcul si restul platformelor, precum si celalalte anunturi de angajare care circula pe internet, dar nu numai, probabil ca am constata ca numarul pozitiilor deschise este mult mai mare decat ne-am fi asteptat.
 
"Statisticile primului trimestru din 2022 indica faptul ca oferta de joburi a crescut cu aproape 50% fata de acelasi trimestru al anului trecut si arata o crestere semnificativa a activitatii pe piata muncii, pe fondul ridicarii restrictiilor si revenirii la ritmul de lucru specific perioadei pre-pandemice", conform comunicatului de presa oferit de platforma de recrutare mentionata mai sus.
 

Joburile remote sau hibrid - o adevarata revelatie in 2022

 
Cum era de asteptat, programul de lucru si mai exact modul s-au schimbat dramatic dupa evenimentele din ultimii 2 ani. Concret, piata joburilor remote precum si cea a ofertelor in sistem hibrid este in crestere si nici nu este de mirare. 
 
Numai in luna martie, 10% din totalul joburilor publicate au fost remote, in timp ce alte 14% permit un mod de lucru flexibil, cu impartirea activitatii intre casa si birou.
 
Se pare ca modul de lucru hibrid reprezinta un adevarat trend in tendintele actuale de munca, intrucat numarul de joburi partial remote s-a triplat in ultimele 6 luni. Ca domenii de activitate, cele mai multe joburi remote sau partial remote sunt disponibile in domenii precum in IT/Telecom, Management, Vanzari, Marketing sau BPO.
 

Munca la distanta si telemunca raman in trend - companiile iau in calcul bunastarea salariatilor

 
Conform unui sondaj realizat de KPMG, la care au participat peste 530 de companii din 46 de state, s-a putut observa ca majoritatea companiilor participante la studiu integreaza lucrul la distanta in planificarea lor pe termen lung, deoarece inteleg ca acest lucru este esential pentru experienta angajatilor si ofera, de asemenea, numeroase beneficii business-ului in ceea ce priveste flexibilitatea. 
 
De asemenea, a fost introdus si conceptul de "munca de oriunde", care include ideea de lucru la distanta transfrontalier. Nu este un secret ca, in timpul pandemiei, din cauza restrictiilor in ceea ce privea calatoriile, multi angajati au petrecut perioade mai lungi lucrand de la distanta...mai multe despre trendurile din piata muncii cititi pe portal-resurseumane.ro >>>
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
joburi record 2022joburi sistem hibridjoburi remote in crestere

Data aparitiei: 11 Aprilie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

RECORD de joburi dupa pandemie! Angajatori din toate domeniile, in cautare de candidati competenti Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]