Din fericire, acestia vor primi bonus un al 13-lea salariu, ca o forma de recompensare/ fidelizare pentru eforturile depuse de-a lungul anului.
Rezultatele sunt oferite in urma unui studiu realizat recent. Conform Incont.ro, 27% dintre directorii de firme care au participat la acest studiu au declarat ca isi vor rasplati subalternii cu un salariu in plus.
Cu toate ca nu se numeste al 13-lea salariu, ci bonus de performanta, in multinationale, aceasta practica este des intalnita, fiind una dintre cele mai puternice forme de loializare si retinere a angajatilor valorosi.
"Bonusul anual se calculeaza o data pe baza rezultatului companiei la nivel global si local si o data pe baza performantei individuale a angajatului. Poate sa atinga pentru un angajat cu performanta exceptionala chiar si patru-cinci salarii.", precizeaza Veronica Cristea-Nanu, specialist HR, citata de sursa.
"Cred ca a fost si ramane una dintre cele mai eficiente forme de recompensare a unui salariat cu adevarat bun. Daca doresti sa il pastrezi in echipa timp indelungat, este esential sa investesti in el. Asa ca de-a lungul anului trebuie sa ii oferi un salariu extrem de bun si la final de an ceva in plus, care sa ii aminteasca faptul ca primeste un cadou cat se poate de consistent. Este o practica pe care noi specialistii in HR o recomandam pentru ca fidelizeaza angajatii, prin simplul fapt ca le demonstreaza ca sunt valorosi pentru companie", precizeaza pentru LegislatiaMuncii.ro, Andreea Iacobescu, manager HR.
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Diurna legala in Romania si in strainatate