In Romania, ca nicaieri: Parintii vor studii superioare pentru copiii lor. Copiii vor meserii cu salarii castigate rapid!

angajaregulere albegulere albastrameserii in romaniaangajare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In prezent, ne confruntam cu una dintre situatiile clasice pentru o economie ce poarta in continuare amprenta unor anomalii generate de nivel crescut al somajului, de calitatea redusa a locurilor de munca, de atractivitatea joburilor de peste hotare.

Cum sa mai vrei sa stai pe bancile universitatilor cand vezi ca profesorii, doctorii si multe alte categorii de carieristi ajung sa regrete ca nu au plecat la munca in Spania? Astfel de exemple circula si vor mai circula multa vreme de acum incolo.

Cu totii cunoastem macar un licentiat care sa prefera sa munceasca in Italia, ca faiantar, decat sa stea pe un salariu cu mult mai mic in Romania. Trist, dar adevarat, acestea sunt problemele de care ne lovim in momentul de fata.

Conform studiului "Meserii pentru Romania", realizat de D&D Research, parintii romani doresc studii superioare pentru copiii lor insa acestia isi doresc meserii din care sa castige bani cat mai rapid.

65% dintre romanii intervievati doresc studii superioare pentru copiii lor pentru ca reprezinta sansa ca acestia sa ocupe pozitii respectate si care sa ofere castiguri financiare mai mari.

Cu toate acestea, 53% dintre tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani prefera meseriile din categoria "gulerelor albastre".

"In Romania, publicul larg aspira catre ocupatiile din asa zisa categorie a "gulerelor albe". De exemplu, parintii isi sfatuiesc in continuare copiii sa se faca medici, avocati/ juristi sau profesori. Aceasta, in conditiile in care jumatate din romani considera ca a avea o meserie este mai important decat a face studii superioare, in special pentru ca o meserie permite celui care o practica sa <>", noteaza Vlad Tureanu, partener D&D Research.

Conform studiului, 57,4% dintre persoanele care practica deja o meserie s-ar rienta catre una din aceeasi categorie, daca ar lua-o de la inceput. Care sunt primele 2 alegeri: sofer si mecanic.

Conform 49,3% dintre romani, cele mai respectate 3 profesii din categoria "gulerelor albe" sunt cele de medic, avocat si profesor.

Mai mult, studiul arata ca 65% dintre romani considera ca meseriile se invata prin pregatire, la scoala.  Mai mult, doar 1 din 3 tineri intre 18 si 24 de ani crede ca o meserie se invata cel mai bine chiar la scolile de meserii.


Conform 70% dintre respondentii acestui studiu, o meserie de viitor este una care aduce bani in prezent!

sursa: Jurnalul.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajaregulere albegulere albastrameserii in romaniaangajare

Data aparitiei: 22 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In Romania, ca nicaieri: Parintii vor studii superioare pentru copiii lor. Copiii vor meserii cu salarii castigate rapid! Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]