Motive intemeiate pentru infiintarea Agentiei Nationale pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala

control relatii de muncacontrol itmagentia pentru inspectia munciiinspectia muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noua institutie rezultata din comasarea Inspectiei Muncii si Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala va asigura un control mai riguros asupra beneficiarilor de asistenta sociala. In acelasi timp, noua agentie va contribui la reducerea fraudelor, informeaza ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, citat de Agerpres.

 Asa cum precizeaza Liviu Pop, scopul reorganizarii este de eficientizare a activitatilor de control in domeniul relatiilor de munca, al sanatatii si securitatii in munca.

In mod concret, exista cazuri in care anumite persoane care beneficiaza de asistenta sociala lucreaza fara forme legale de angajare pe teritoriul Romaniei sau a altor state membre UE.

"Astfel, vom avea un control mai riguros asupra beneficiarilor de asistenta sociala si, totodata, se vor reduce fraudele", a precizat ministrul, citat de Agerpres.

Ambasadele statelor membre UE acreditate la Bucuresti si atasatii statului roman pe probleme de munca si sociale din misiunile diplomatice vor fi instiintate cu privire la infiintarea Agentiei Nationale pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala.

In cursul zilei de marti, Ministrul delegat pentru Dialog Social a primit o delegatie de experti ai Biroului Subregional al OIM de la Budapesta, condusa de Antonio Graviosi, director al Biroului.

Cu ocazia discutiilor, s-a subliniat rolul Romaniei de a furniza practici si servicii, in mod special in ceea ce priveste acordarea de asistenta Republicii Moldova.

In 2014 Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a solicitat Biroului International al Muncii sa se analizeze posibilitatea de acordare de asistenta tehnica pe domenii de interes pentru Romania, precum:

- actualizarea procedurii existente in Romania pe domeniul sanatatii si securitatii in munca
- adaptarea legislatiei nationale pentru ratificarea conventiilor OIM privind migratiile,
- diminuarea fenomenului muncii nedeclarate si a migratiei lucratorilor din tari terte
- adaptarea unor masuri existente pe plan national, la practica europeana.

Sursa: Agerpres.ro

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
control relatii de muncacontrol itmagentia pentru inspectia munciiinspectia muncii

Data aparitiei: 21 Ianuarie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Motive intemeiate pentru infiintarea Agentiei Nationale pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala Nota: 3 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]