Mai putini imigranti romani si bulgari in Marea Britanie, dupa anularea restrictiilor impuse statelor

15 Mai 2014
15 Mai 2014
angajareangajare in marea britaniemuncitori in marea britanie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


A fost inregistrata o scadere a numarului muncitorilor romani si bulgari din Marea Britanie, dupa deschiderea pietei muncii, la data de 1 ianuarie, conform datelor oficiale ce infirma "afluxul urias" asteptat, noteaza Mediafax.

In ultimele trei luni ale anului precedent, 144.000 de romani si bulgari munceau in Marea Britanie. In perioada ianuarie-martie 2014, erau inregistrate 140.000 de muncitori, in scadere cu 4000 de persoane, conform anuntului facut de Biroul National britanic pentru Statistica, citat de BBC.

Datele Biroului National Britanic pentru Statistica releva faptul ca numarul muncitorilor romani si bulgari este cu 4000 ma mic decat cel inregistrat in ultimul trimestru din anul precedent, dar cu 28.000 mai mare decat cel inregistrat in primul trimestru al anului trecut.

Mediafax aminteste faptul de la data de 1 ianuarie, romanii si bulgarii au obtinut aceleasi drepturi de a munci in Marea Britanie, ca toti ceilalti cetateni ai celorlalte state membre ale Uniunii.

"Numarul foarte modest de romani si bulgari care vin sa munceasca in Marea Britanie anul acesta contrasteaza puternic cu retorica inflamatoare de la inceputul anului", a subliniat adjunctul ministrului britanic al Trezoreriei, Danny Alexander.


sursa: Mediafax


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]