Orice specialist in HR e nevoit sa lucreze zilnic cu situatii noi si neprevazute din aria resurselor umane. Cand vorbim de concedii, discutam mai jos de nu mai putin de 14 tipuri de concedii si de regimul juridic si fiscal aferent.
Lucrarea va prezinta solutii complete si 100% actuale pentru orice tip de concediu. Indiferent ca este vorba despre un concediu medical, de
risc maternal, pentru cresterea si ingrijirea copilului, de un
concediu fara plata sau de odihna – aici gasiti raspunsul dorit.
ATENTIE! Contine informatii detaliate referitoare la concediul pentru carantina: Ordin al Directiei de sanatate public din 26 februarie 2020 privind Instructiunile pentru eliberarea concediilor medicale in caz de carantina, conditiile in care se acorda, cuantumul indemnizatiei, intrebari si raspunsuri.
Sunt nu mai putin de 14 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.
Cele 14 tipuri de concedii sunt:
1. Concediul de odihna
2. Concediul pentru formarea profesionala
3. Concediul fara plata
4. Concediul medical
5. Concediul de risc maternal
6. Concediul de maternitate
8. Concediul pentru cresterea copilului
9. Concediul pentru ingrijirea copilului bolnav
10. Concediul pentru ingrijirea copilului cu dizabilitati
12. Concediul pentru evenimente deosebite
13. Concediul pentru carantina
14. Concediul de acomodare
14 tipuri de concedii, 14 surse de probleme.
Este vorba despre probleme pentru dvs., managerul de
Resurse Umane, obligat sa puneti in ordine adeverinte si certificate medicale, sa numarati zilele de concediu cuvenite, sa calculati indemnizatiile care trebuie platite – totul cu acoperire perfect legala, pe baza actului normativ potrivit si interpretat asa cum il interpreteaza inspectorii ITM.
Ghidul pe care l-am pregatit este o lucrare completa, care va transforma intr-un specialist imun la orice truc al inspectorilor ITM veniti in control!
In plus, pe stick gasiti cele mai frecvente situatii practice (legate de concedii) cu care va puteti confrunta, precum si solutiile aferente.
Atentie, alaturi de acest
GHID intra in oferta si alte 2 lucrari de specialitate UTILE in activitatea de zi cu zi:
33 instrumente vitale pentru un management de succes +
Teste de angajare, evaluare si motivare. 47 Teste utilizate de profesionistii din toata lumea!
Aceste lucrari sunt considerate de specialisti cele mai bune surse de informatii in contextul legislativ actual. Si asta deoarece ele ofera solutii complete si actualizate pentru absolut toate situatiile neclare create de modificarile legislative majore intrate in vigoare in ultima perioada.
Iar avantajul dvs. este ca le puteti achizitiona ACUM la pachet, in cadrul unei oferte speciale care va permite sa economisiti 160 lei!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<