Beneficii extrasalariale: Avantajele pensiei facultative

20 Martie 2008
20 Martie 2008
pensii facultativeprospectaderare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial, 20.03.2008 - cons. jur. Marcel Vasile

Pensia facultativa reprezinta suma de bani platita periodic participantului (persoana care a contribuit in conditiile si termenele impuse de lege la un fond de pensii facultative) sau succesorului acestuia, in mod suplimentar si distinct de cea furnizata de sistemul public.

De ce ar dori un angajator sa includa in pachetul de beneficii extrasalariale pensia facultativa?

Potrivit legii, angajatorul poate sa contribuie pentru si in numele angajatilor sai la un fond de pensii facultative. Angajatorul poate propune participarea la un fond de pensii facultative, dar alegerea fondului este o optiune individuala.

Conform prevederilor legale, suma reprezentand contributiile la fondurile de pensii facultative ale unui angajator este deductibila, la calculul profitului impozabil, in limita unei sume reprezentand, pentru fiecare participant, echivalentul in lei a 200 euro, intr-un an fiscal.

Practic, cu un cost mic (low-cost) angajatorul poate creste loialitatea si devotamentul angajatilor reusind sa creasca rata de retinere a personalului.



Angajatorul constituie si vireaza lunar contributia datorata de fiecare angajat care a aderat la un fond de pensii facultative, pe baza unui exemplar al actului individual de aderare la prospectul schemei de pensii facultative incheiat cu un administrator.

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]