Noua norma abroga Norma nr. 28/2007 privind prospectul schemei de pensii facultative.
Actul normativ aduce o serie de modificari si completari importante la:
•procedura si documentele necesare autorizarii;
•procedura si etapele de modificare ale prospectului schemei de pensii facultative;
•procedura de informare si solicitare a acordului participantilor cu privire la modificarea prospectului schemei de pensii facultative;
•procedura de publicare si republicare a prospectului schemei de pensii private.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Portal Codul Muncii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Prezentul act normativ structureaza continutul prospectului schemei de pensii facultative in doua parti: prospectul simplificat si prospectul detaliat.
Prospectul simplificat - in cadrul lui administratorul are obligatia de a mentiona faptul ca participantul primeste la cerere si in mod gratuit prospectul integral al schemei de pensii private.
Prospectul detaliat – in cadrul lui au fost introduse prevederi noi care trateaza situatiile de suspendare, modificare si incetare a platii contributiilor la un fond de pensii facultative.
Noul act normativ elimina obligativitatea atasarii contractului de administrare la prospectul schemei de pensii facultative.
Prospectul simplificat si prospectul detaliat formeaza, impreuna, prospectul schemei de pensii facultative. CSSPP adopta o singura decizie de autorizare a prospectului sau un singur aviz de modificare, dupa caz.
Conform dispozitiilor normei, administratorii fondurilor de pensii facultative vor avea la dispozitie un termen de 6 luni pentru modificarea prospectelor, in conformitate cu prevederile noului act normativ.
Sursa: CSSPP