Mai multi bani pentru salarii in 2013

fondul de ajustareconsiliul europeanlocuri de muncabuget 2013salarii 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Girul de astazi este un semnal politic important al determinarii Parlamentului European de a se asigura ca UE dispune de toate resursele necesare pentru punerea in aplicare a politicilor sale in mod corespunzator. Suma de 6 miliarde de euro pe care am aprobat-o pentru a acoperi partial platile pentru 2012, precum si angajamentele din bugetul pe 2013, va garanta investitiile in cresterea economica si crearea de locuri de munca, la fel ca si fondurile suplimentare pe care Consiliul le va furniza in 2013 acolo unde va fi nevoie. Am insistat asupra acestui fapt si in timpul negocierilor si l-am obtinut", a declarat Giovanni la Via (PPE, IT), care a condus dezbaterile pe bugetul 2013 din Parlament.

Pachetul aprobat oficial de Parlament include un buget pentru 2013 in valoare de 132.8 miliarde de euro in plati si 150.9 miliarde in angajamente.

Bugetul actual se ridica la 0,99% din venitul national brut (VNB) al UE in plati si 1,13% din VNB al UE in angajamente. Acesta este mai redus decat bugetul pe 2012 (inclusiv bugetele rectificative 1-6), pentru care procentele sunt 1,05% si, respectiv, 1,15%.

Bugetul rectificativ pentru anul 2012 a fost adoptat cu 514 voturi pentru, 82 impotriva si 68 de abtineri. Bugetul pentru anul 2013 a fost declarat adoptat, din moment ce nu au fost aprobate amendamente.

Garantii de la cei trei presedinti

Presedintele Parlamentului European, Schulz, presedintele Comisiei, Barroso, si presedintele Consiliului, Christofias, au semnat trei declaratii impreuna, cu promisiunea de a adauga suplimenta bugetul in cursul anului 2013, intr-un timp cat mai scurt, daca acest lucru se dovedeste necesar pentru plata facturilor restante din 2012 sau pentru a acoperi diferenta dintre nivelul adoptat de plati si nevoile estimate (mai multe detalii mai jos). Chiar inainte de vot, comisarul pentru bugete, Lewandowski, si ministrul cipriot Mavroyiannis au confirmat inca o data acest angajament.

Mai multi bani in sprijinul cresterii economice si al locurilor de munca

In urma solicitarilor deputatilor europeni, sumele destinate competitivitatii sunt majorate, in total, cu 4,8% fata de nivelul angajamentelor din 2012, in special pentru programul-cadru 7 privind cercetarea (pana la 6,4%), pentru retelele transeuropene (o crestere de 6,3%) si pentru programul-cadru privind competitivitatea si inovarea (o crestere de 9,6%). Bugetul afacerilor externe este de asemenea mai mare cu 1,9% in angajamente decat in 2012, dintre care cele mai multe sunt alocate pentru sprijinul Palestinei. Pentru mai multe detalii despre diferitele rubrici, consultati link-ul din dreapta.

Plata facturilor din 2012

Statele membre au reusit sa cada de acord pentru plata a doar 6 miliarde de euro din cele 9 miliarde necesare pentru facturile restante care trebuie sa fie solutionate inainte de sfarsitul acestui an. Pentru a se asigura ca restul facturilor vor fi platite cat mai curand posibil, cele trei institutii promit, ca parte din intelegere, sa propuna (Comisia) si sa adopte (Consiliul si Parlamentul) un buget rectificativ, cu scopul "unic de a acoperi creantele suspendate in 2012 " la inceputul anului 2013.

Combaterea deficitelor prevazute pentru 2013

Ca si in bugetele de anul trecut, suma convenita pentru plati se incadreaza la limita in suma estimata a fi necesara de catre Comisie. Pe baza angajamentelor asumate de UE - si acceptate de toate partile - banii pusi deoparte pentru 2013 nu vor fi, probabil, suficienti. Prin urmare, toate cele trei institutii s-au angajat sa monitorizeze activ utilizarea fondurilor in timpul anului si, eventual, sa propuna (Comisia) si sa adopte (Consiliul si Parlamentul) un buget rectificativ pentru a satisface deficitul anticipat.

Ajutor din Fondul de ajustare la globalizare pentru sapte tari

Acordul pentru bugetul rectificativ pe 2012 face acum posibila mobilizarea in mod oficial a ajutorului financiar din cadrul Fondului european pentru ajustare la globalizare (FEAG) pentru someri din sapte tari: Spania, Finlanda, Danemarca, Italia, Suedia, Austria si Romania. Pana la stabilirea acordului de rectificare bugetara pentru 2012, aceste fonduri au fost blocate din cauza lipsei de bani.

Romania este la prima sa solicitare de ajutor financiar in cadrul FEAG. Inchiderea fabricii de telefoane mobile si infrastructura Nokia, precum si a unor furnizori ai acesteia din Cluj-Napoca a dus la disponibilizarea a 1904 persoane. Ca si in cazul Finlandei, compania si-a mutat productia in afara Uniunii Europene. Parlamentul a aprobat o suma de 2.942.680 de euro. raportoarea pentru acest dosar a fost Nadezhda Neynsky (PPE, BG).

Consiliul a aprobat oficial pachetul joi, 6 decembrie.

Sursa: IMM Romania



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fondul de ajustareconsiliul europeanlocuri de muncabuget 2013salarii 2013

Data aparitiei: 14 Decembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Mai multi bani pentru salarii in 2013 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]