10,77 miliarde de lei in plus pentru sustinerea locurilor de munca

locuri de munca 2020ministerul munciihoreca fonduri locuri de munca
10,77 miliarde de lei in plus pentru sustinerea locurilor de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat ca au fost alocate catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale 3,57 miliarde lei in plus fata de bugetul initial, precizand, totodata ca Bugetul Asigurarilor pentru Somaj a primit 7,2 miliarde lei.
 
In total potrivit ministrului, a fost alocata o suma de 10,77 miliarde lei in plus, in 2020, pentru sustinerea locurilor de munca:
 
"Transparenta si Profesionalism. Este foarte important sa stiti in ce sectoare ale economiei au fost alocati mai multi bani in 2020 fata de bugetul aprobat initial. Cele mai mari sume, peste un miliard de lei in plus fata de bugetul initial, au fost alocate astfel: Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a primit in plus 3,57 miliarde lei + Bugetul Asigurarilor pentru Somaj care a primit in plus 7,2 miliarde lei = 10,77 miliarde lei in plus in 2020 pentru sustinerea locurilor de munca. Ministerul Sanatatii a primit in plus 2,38 miliarde lei + Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate care a primit in plus 3,66 miliarde lei = 6,04 miliarde lei in plus pentru sanatatea romanilor. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a primit in plus 3,24 miliarde lei".
 
Totodata, Florin Citu a oferit mai multe informatii cu privire la sumele alocate pentru investitii, prin intermediul paginii de socializare:
"Dupa 7 luni deja investitiile publice sunt la un nivel record = 20 miliarde lei. Cea mai mare suma investita in economie in ultimii 10 ani in aceeasi perioada anului. Si suntem intr-o perioada de criza economica fara precedent, dar doar prin investitii putem sa evitam prabusirea economiei si sa ne asiguram ca vom avea o revenire puternica in 2021. In plus doar la aceasta rectificare bugetara am majorat plafonului de garantii cu 14 miliarde de lei: majorarea plafonului Program IMMInvest cu 5 miliarde, de la 15 miliarde de lei la 20 miliarde de lei - cel mai de succes program destinat IMM-urilor implementat vreodata in Romania. HORECA este pe locul 2 in Bucuresti si pe locul 4 la nivel national in ceea ce priveste cererile pentru acest program, in special restaurant”.
 
De asemenea, ministrul a facut referire si la plafonul de garantii pentru masuri sprijin destinate companiilor mari prin Eximbank, de 4,7 miliarde de lei; plafonul de garantii Tarom si Blue Air de 0,8 miliarde de lei; plafonul de garantii pentru Program IMM Leasing de 1,5 miliarde de lei; plafonul de garantii Program IMM Factoring de un miliard de lei; plafonul de garantii vouchere de vacanta (sustinere directa pentru domeniul HORECA, in plus fata de scutirea de plata a impozitelor pentru 150 de zile in 2020 si amanarea depunerii declaratiilor pentru octombrie 2020) si asigurare credit comercial de un miliard de lei.
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de munca 2020ministerul munciihoreca fonduri locuri de munca

Data aparitiei: 24 August 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

10,77 miliarde de lei in plus pentru sustinerea locurilor de munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]