Cum se rezolva deficitul de personal fara contractele pe perioada nedeterminata

19 Octombrie 2011
19 Octombrie 2011
deficit de personalsalarizareexternalizare serviciicontracte prestari servicii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



O societate ofera servicii de training si consultanta in domeniul vanzarilor. Firma si-a inceput activitatea cu un numar mic de angajati, propunandu-si, ca politica principala, sa ofere servicii de calitate, dar si sa-si motiveze personalul si sa-l fidelizeze pe termen lung. Chiar daca numarul de comenzi a crescut dupa un timp, firma nu a putut acorda salarii mai mari. In plsu, perioadele cu un numar mai mare de comenzi alternau cu perioade fara comenzi.

Solutii:

S-au reanalizat sarcinile si atributiile fiecarui angajat si s-au reproiectat posturile, astfel incat, acolo unde era posibil, sa se atribuie activitati suplimentare angajatilor. De exemplu, s-a organizat activitatea in asa fel incat fiecare consultant/trainer sa se ocupe si de partea de logistica, de contactarea si urmarirea contractelor cu clientii; in acest fel fiecare consultant/trainer oferind clientului care i-a fost atribuit servicii complete ("full package services"). Chiar daca fiecare angajat se ocupa de un anumit client, intreg personalul firmei actioneaza ca o echipa, fiecare beneficiind de sprijinul colegilor atunci cand este nevoie.

In plus, au fost incheiate contracte de prestari servicii, contracte cu persoane fizice autorizate si contracte individuale cu timp partial de munca, iar firma si-a realizat o baza de date cu colaboratori la care se poate apela in cazul unor situatii punctuale.

In plus, pentru a-si optimiza cheltuielile, firma a externalizat serviciile de contabilitate si curatenie.
Astfel, a incheiat un contract de prestari de servicii pentru realizarea situatiei contabile, urmand ca inregistrarile primare sa fie facute de catre fiecare angajat.

De asemenea, s-a convenit ca fiecare angajat sa raspunda de un minimum de curatenie la locul de munca, urmand ca, de doua ori pe luna, sa se apeleze la serviciile unei firme de curatenie.

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]