Daca printre principalele motivatii ale angajatului se numara un salariu motivant si conditii avantajoase de munca, trebuie stiut ca banii nu ii determina pe angajatii romani sa isi desfasoare activitatea de la locul de munca intr-un mod mai putin cinstit.
Un sondaj realizat in ceea ce priveste companiile care nu actioneaza etic arata ca peste jumatate dintre angajatii romani nu ar fi de acord sa accepte un job intr-una dintre aceste companii, indiferent de pachetul salarial oferit sau de oportunitatile de dezvoltare profesionala.
In continuare, raportul arata ca unul din zece respondenti ar fi de acord sa lucreze intr-o companie ale carei activitati sunt mai putin etice numai daca salariile ar fi suficient de mari incat acest aspect sa poata fi trecut cu vederea. Acelasi procent de angajati ar accepta un loc de munca intr-o astfel de companie, declarand insa ca ar incerca sa aduca o schimbare.
Exista insa si un procent de 25% reprezentat de angajatii care au marturisit ca, in cazul in care nu ar avea si alte posibilitati de angajare, ar accepta sa lucreze in cadrul unei astfel de companii. Cel mai mare procent apartine insa celor care par sa nu fie dispusi sa isi tradeze compania, circa 82% dintre angajati precizand ca nu ar fi de acord sa vanda informatii secrete din companie.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
40 Modele de Regulament Intern
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic