Recent, premierul Emil Boc a declarat ca spera ca UE sa poata solutiona situatia din zona euro: "Un al doilea val al crizei este posibil, speram ca Uniunea Europeana sa aiba capacitatea de a rezolva problemele din zona euro. Sunt convins ca vor fi gasite solutii pentru Italia, ca si pentru Grecia, cu masuri dure de austeritate".
Acesta a mai declarat ca in prezent Romania trece printr-o stare de stabilitate macroeconomica astfel incat Guvernul nu pregateste alte masuri de austeritate. In acelasi timp, atat Guvernul, cat si Banca Nationala a Romaniei nu scapa din ochi situatia Italiei si spera ca lucrurile sa ramana sub control. Stabilitatea Romaniei este in prezent un efect al masurilor luate anul trecut de autoritati pentru a asigura echilibrul bugetar si stabilitatea financiara.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
In acest moment, statul italian incearca sa tina sub control nivelul datoriei publice astfel incat aceasta sa nu depaseasca 120% din Produsul Intern Brut, fiind a doua din zona euro ca procent dupa Grecia. In acelasi timp, FMI a cerut Italiei sa ia masuri clare in vederea reducerii datoriei publice si a mentionat ca planurile de reducere a deficitului bugetar isi propun un obiectiv greu de atins in ceea ce priveste impactul ajustarii fiscale asupra cresterii economice.