Recent, premierul Emil Boc a declarat ca spera ca UE sa poata solutiona situatia din zona euro: "Un al doilea val al crizei este posibil, speram ca Uniunea Europeana sa aiba capacitatea de a rezolva problemele din zona euro. Sunt convins ca vor fi gasite solutii pentru Italia, ca si pentru Grecia, cu masuri dure de austeritate".
Acesta a mai declarat ca in prezent Romania trece printr-o stare de stabilitate macroeconomica astfel incat Guvernul nu pregateste alte masuri de austeritate. In acelasi timp, atat Guvernul, cat si Banca Nationala a Romaniei nu scapa din ochi situatia Italiei si spera ca lucrurile sa ramana sub control. Stabilitatea Romaniei este in prezent un efect al masurilor luate anul trecut de autoritati pentru a asigura echilibrul bugetar si stabilitatea financiara.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
In acest moment, statul italian incearca sa tina sub control nivelul datoriei publice astfel incat aceasta sa nu depaseasca 120% din Produsul Intern Brut, fiind a doua din zona euro ca procent dupa Grecia. In acelasi timp, FMI a cerut Italiei sa ia masuri clare in vederea reducerii datoriei publice si a mentionat ca planurile de reducere a deficitului bugetar isi propun un obiectiv greu de atins in ceea ce priveste impactul ajustarii fiscale asupra cresterii economice.