Legea care prevede cresteri salariale in sanatate si invatamant va fi atacata la Curtea Constitutionala

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
08 Noiembrie 2016
08 Noiembrie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
legea salarizarii unitaremajorari salariale profesorisporuri medici
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE:
Guvernul  ataca la Curtea Constitutionala legea de aprobare a OUG 20 care prevede mai multe cresteri salariale pentru bugetari, dupa ce deputatii au adoptat-o luni (7 noiembrie), cu 184 de voturi "pentru", un singur deputat refuzand sa isi exprime votul.

Premierul Dacian Ciolos: "Analizand un pic la rece lucrurile dupa votul de ieri, prima intrebare pe care mi-o pun este daca PSD si cei care au votat aceasta lege chiar doresc majorarile salariale pe care le-au votat. Constatam ca sunt mai multe incalcari ale legislatiei si ale Constitutiei, pe care nu e posibil sa nu le fi constientizat in momentul respectiv".

 
In acest sens, premierul va cere  un control de constitutionalitate pe Legea de aprobare a OUG 20 care prevede mai multe cresteri salariale pentru bugetari, precizand ca ca aceasta actiune priveste legea si nu ordonanta in sine.

Viceprim-ministrul Costin Borc, ministrul Economiei: „Eu sau unul dintre noi, din Guvern, va ataca acest proiect, daca va trece asa cum e. Pana acum, Guvernul a atacat cam toate proiectele care prevad cresteri de cheltuieli fara o baza bugetara”, a declarat Costin Borc pentru  membrii Camerei de Comert Romano-Germane (AHK), reuniti intr-o sedinta marti seara, la Bucuresti. Vicepremierul a mentionat despre legea salarizarii unitare: "a arata doar bugetul de stat ca sursa de finantare nu este o abordare serioasa”.


De asemenea, Anca Dragu, ministrul Finantelor, s-a pronuntat impotriva legii salarizarii, dat fiind faptul ca in acest fel va exista un deficitat bugetar excesiv. „Estimam un deficit bugetar de peste 3% din PIB, daca nu se decide reducerea altor cheltuieli. Ar trebui sa vedem cand iese acest proiect si vom vedea apoi ce facem”, a spus marti, la Parlament, ministrul Finantelor.

Anca Dragu a mai declarat ca, potrivit legii responsabilitatii fiscal-bugetare, adoptata in 2010, „cu 180 de zile inainte de alegeri nu pot creste cheltuielile salariale si nu pot fi luate masuri care sa conduca la aceste cheltuieli”, informeaza Mediafax.


Comisiile reunite de Buget si Munca din Parlament au aprobat luni majorarea cu 15% a salariilor de baza din invatamant incepand cu 1 ianuarie 2017 si plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016.




NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]