Acesta nu pare sa aiba astfel incredere in posibilitatea Greciei de a trece peste aceasta situatie. Planul de salvare care insumeaza 110 miliarde de euro este implementat, insa nici investitorii nu au incredere ca Grecia nu ar putea sa intre in incapacitate de plata. Asa cum a declarat Thomsen, Grecia trebuie sa continue programul de reforme pentru a-si asigura iesirea din dificultate.
Declaratiile lui Thomsen se adauga astfel celor facute de vicepremierul britanic Nick Clegg care nu s-a ferit sa mentioneze ca, in opinia sa, criza din Grecia este "extrem de grava". In acest moment, Grecia a aplicat o noua serie de masuri de austeritate prin majorarea taxelor, reducerea cheltuielilor, privatizari si concedieri in sectorul public, pentru a primi ajutor din partea FMI si UE.
Legis Plus Legislatia Muncii
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
In vizita oficiala in Atena, Hillary Clinton, secretarul american de stat, a precizat ca sprijina hotararea guvernului Papandreou de a implementa reformele necesare pentru ca Grecia sa treaca peste criza. Datoria acestei tari este in prezent de peste 350 de miliarde de euro si are nevoie de inca 100 miliarde de euro, potrivit FMI, pentru a nu intra in incapacitate de plata.