Reducerea accidentelor la locul de munca: Constructii

02 Mai 2011
02 Mai 2011
reducera accidenteloraccidentelucrul la inaltimeexcavatiideplasarea incarcaturilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Constructiile reprezinta unul dintre cele mai periculoase sectoare din UE. Printre principalele pericole se numara lucrul la inaltime, excavatiile si deplasarea incarcaturilor. Trebuie sa se acorde prioritate masurilor de eliminare sau reducere a pericolelor la sursa si sa se asigure protectie colectiva.

* Lucrul la inaltime - caderile de la inaltime reprezinta cea mai frecventa cauza a vatamarii si a deceselor. Printre cauze se numara: lucrul pe schele sau pe platforme fara balustrade sau fara hamuri de siguranta fixate corect, acoperisuri subrede si scari mobile prost intretinute, amplasate si fixate. Întregul proces de constructie trebuie planificat, inca din faza de proiectare, pentru a minimiza riscul caderilor.

* Lucrul in excavatii - inainte de a efectua o lucrare de excavare, tineti cont de toate pericolele posibile, inclusiv prabusirea santurilor, caderea oamenilor si a vehiculelor in gropile sapate, si structurile din apropiere sub care se excaveaza. Apoi aplicati masuri corespunzatoare de protectie. Localizati si marcati toate conductele subterane si luati masuri de protectie pentru a le evita; asigurati-va ca exista pe santier rezerve de materiale corespunzatoare pentru sustinerea unei excavatii; asigurati-va ca exista o metoda sigura pentru asezarea si indepartarea materialului de sustinere.

* Deplasarea incarcaturilor - planificati reducerea la minim a deplasarii materialelor si manipularea materialelor in conditii de siguranta. Asigurati-va ca echipamentele sunt montate si manevrate de catre lucratori instruiti si cu experienta si ca exista o persoana competenta care realizeaza inspectia acestora in mod regulat.

* „Intretinerea” generala si accesul in siguranta - asigurati-va ca accesul este sigur (drumuri, cai de circulatie, scari mobile sau schele) spre si de la toate locurile de munca; materialele sunt depozitate in siguranta; gaurile sunt imprejmuite sau acoperite si prevazute cu marcaje clare; exista mijloace corespunzatoare pentru colectarea si eliminarea deseurilor de materiale; si ca exista iluminare adecvata.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]