Salariatul "inchiriat" are perspective mai bune decat al nostru

04 Martie 2011
04 Martie 2011
legislatia munciisalariat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Reamintim ca "inchirierea" unui salariat urmeaza si in Romania o procedura cunoscuta in toata Europa: utilizatorul solicita agentului de munca temporara un salariat temporar, avand anumirte caracteristici, agentul ofera un salariat cu care are incheiat contract de munca, utilizatorul il foloseste cat are nevoie, iar apoi...?

Apoi s-ar putea sa fie mai bine pentru salariatul temporar decat pentru cel al utilizatorului.

 Codul mucnii dispune urmatoarele coordonate:
•    La incetarea misiunii salariatul temporar poate incheia cu utilizatorul un contract individual de munca. Intr-adevar, Codul muncii arata ca orice clauza prin care se interzice angajarea de catre utilizator a salariatului temporar dupa indeplinirea misiunii este nula.

  • In cazul in care utilizatorul angajeaza, dupa o misiune, un salariat temporar, durata misiunii efectuate se ia in calcul la stabilirea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi prevazute de legislatia muncii.
  • Daca utilizatorul continua sa beneficieze de munca salariatului temporar fara a incheia cu acesta un contract individual de munca sau fara a prelungi contractul de punere la dispozitie, se considera ca intre acel salariat temporar si utilizator a intervenit un contract individual de munca pe durata nedeterminata.
Deci, pe de o parte exista posibilitatea ca salariatul sa ramana la utilizator. Dar aceasta nu e nici pe departe cea mai buna posibilitate.

Cea mai buna tine de faptul ca la incheierea unei misiuni agentul de munca temporara are tot interesul sa il "plaseze" pe salariat in alta misiune. Iar atunci, pentru salariat dispar stresul – si de fapt toate problemele – legate de somaj.

Ba inca, potrivit legii, daca intre doua misiuni salariatul nu este utilizat, el primeste, totusi, salariu. Este la dispozitia agentului, dar primeste salariu si sta acasa.
Nu e o perspectiva prea rea, nu? Si e un vis pentru salariatii "clasici"!

Horatiu Sasu
Jurist si economist
Consultant in afaceri



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]