Apoi s-ar putea sa fie mai bine pentru salariatul temporar decat pentru cel al utilizatorului.
Codul mucnii dispune urmatoarele coordonate:
• La incetarea misiunii salariatul temporar poate incheia cu utilizatorul un contract individual de munca. Intr-adevar, Codul muncii arata ca orice clauza prin care se interzice angajarea de catre utilizator a salariatului temporar dupa indeplinirea misiunii este nula.
- In cazul in care utilizatorul angajeaza, dupa o misiune, un salariat temporar, durata misiunii efectuate se ia in calcul la stabilirea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi prevazute de legislatia muncii.
- Daca utilizatorul continua sa beneficieze de munca salariatului temporar fara a incheia cu acesta un contract individual de munca sau fara a prelungi contractul de punere la dispozitie, se considera ca intre acel salariat temporar si utilizator a intervenit un contract individual de munca pe durata nedeterminata.
Cea mai buna tine de faptul ca la incheierea unei misiuni agentul de munca temporara are tot interesul sa il "plaseze" pe salariat in alta misiune. Iar atunci, pentru salariat dispar stresul – si de fapt toate problemele – legate de somaj.
40 Modele de Regulament Intern
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Ba inca, potrivit legii, daca intre doua misiuni salariatul nu este utilizat, el primeste, totusi, salariu. Este la dispozitia agentului, dar primeste salariu si sta acasa.
Nu e o perspectiva prea rea, nu? Si e un vis pentru salariatii "clasici"!
Horatiu Sasu
Jurist si economist
Consultant in afaceri