Cum se pot pregati angajatorii pentru intoarcerea angajatilor la birou si care sunt beneficiile acestei decizii

IMMUNE BuildingStandardcladire birourisustenabil
Cum se pot pregati angajatorii pentru intoarcerea angajatilor la birou si care sunt beneficiile acestei decizii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pandemia a influentat in mod direct piata muncii, iar din aceasta cauza, majoritatea angajatilor au fost nevoiti sa lucreze de acasa. Totusi, angajatorii trebuie sa fie pregatiti pentru intoarcerea angajatilor la sediu, de aceea este necesar sa puna la punct planul pentru transformarea spatiului de lucru, astfel incat salariatii sa lucreze in cele mai bune conditii. Asadar, iata care ar fi beneficiile lucratului de la birou si cum se pot pregati companiile.

Lucratul de la birou imbunatateste starea de spirit a angajatilor

Potrivit unui studiu britanic realizat pe 2000 de angajati, 41% dintre acestia s-au simtit mult mai nelinistit si izolati decat de obicei din cauza faptului ca au fost nevoiti sa lucreze de acasa, din cauza pandemiei. Totusi, desi unii dintre salariati au fost multumiti cu faptul ca si-au exercitat activitatea profesionala de acasa, solutia optima pentru majoritatea lor este adoptarea unui program flexibil, care sa permita atat muncitul de acasa, cat si la birou. 

Asigurarea celor mai bune conditii de munca - transformarea spatiului de lucru

Fie ca este o intoarcere temporara sau una definitiva la birou, unde toti angajatii isi desfasoara activitatea simultan, companiile trebuie sa pregateasca in prealabil spatiul de lucru, pentru a le oferi salariatilor cele mai bune conditii de munca, care sa le asigure un mediu de munca sigur, pentru o activitate cat mai eficienta. Drept urmare, in contextul pandemic, ca angajatorii sa creeze un mediu cat mai sigur pentru subalternii lor, pot apela la IMMUNE BuildingStandard™, o certificare pentru cladirile de birouri bazata pe sistemul Healthy by Design®, dezvoltata de Liviu Tudor, fondator si presedinte al companiei de investitii si dezvoltari imobiliare Genesis Property. Masurile IMMUNE™ cresc atat gradul de rezistenta, cat si gradul de imunitate a cladirilor de birouri. Aceasta certificare contine peste 135 de masuri sanitare, operationale, de inginerie si arhitectura, al caror scop este sa imbunatateasca protectia sanitara a cladirilor de birouri.  

Munca de la birou stimuleaza relatiile interpersonale intre angajati

Conversatiile dintre angajati, care au loc la sediul companiei, pe diverse subiecte, fie ca au un aspect profesional sau personal, asigura coeziune sociala, ceea ce intareste cultura unei companii. De asemenea, activitatile desfasurate in echipa, precum un team building, ii ajuta pe salariati sa se cunoasca mai bine unii pe altii, iar spiritul de echipa sa fie la cel mai inalt nivel.

Desfasurarea activitatii de la birou favorizeaza dezvoltarea profesionala 

Atunci cand isi desfasoara activitatea profesionala la birou, personalul experimenteaza o serie de situatii care este cruciala cand vine vorba de dezvoltarea profesionala. Pentru ca, in cazul in care au nevoie de un sfat profesional sau intampina o anumita problema de ordin tehnic, au posibilitatea de a primi ajutor din partea unui superior, iar astfel orice impediment se rezolva in timp util, ceea ce reprezinta un beneficiu pentru orice companie. 

Prezenta fizica la birou asigura standarde de munca corespunzatoare

Chiar daca in propriul camin e posibil sa aiba mai mult confort, la birou, fiecare angajat se bucura de conditii egale de munca si are la dispozitie echipamentele corespunzatoare pentru a-si exercitata atributiile de serviciu in conditii optime. In plus, odata ce companiile isi desfasoara activitatea profesionala de la sediu, clientii si alte persoane care le viziteaza cladirea pot lua contact direct cu valorile si identitatea brandului respectiv.  


Acestea sunt doar cateva dintre aspectele pe care companiile trebuie sa le ia in considerare atunci cand se pregatesc pentru intoarcerea angajatilor la biroul fizic. Mai ales in contextul pandemic, siguranta personalului trebuie sa primeze, iar angajatorii sa asigure cele mai bune conditii de munca. Drept urmare, acestia pot apela la o certificare care propune masuri  concrete, care cresc gradul de rezistenta si imunitate in cladirile de birouri. 


Sursa foto: unsplash.com

 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
IMMUNE BuildingStandardcladire birourisustenabil

Data aparitiei: 09 Martie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum se pot pregati angajatorii pentru intoarcerea angajatilor la birou si care sunt beneficiile acestei decizii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]