Firmele, obligate sa depuna declaratia privind beneficiarul real

Isabela Alexe
Isabela Alexe
21 Februarie 2020
21 Februarie 2020
Isabela Alexe
Isabela Alexe
declaratie beneficiarul realsituatiile financiare anualeregistrul comertului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
O noua obligatie a intrat in vigoare inca de anul trecut privind declaratia referitoare la beneficiarul real. Amenzile pentru nedepunerea de catre reprezentantul legal a declaratiei privind datele de identificare ale beneficiaturului real, anual sau ori de cate ori intervine o modificar, sunt intre 5.000 lei si 10.000 lei, iar nerespectarea obligatiei constituie contraventie. 
 
Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii se realizeaza de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala si ale unitatilor sale teritoriale si de catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, prin agenti constatori proprii. 
 
Daca in termen de 30 de zile de la data aplicarii sanctiunii contraventionale reprezentantul persoanei juridice nu a depus declaratia privind datele de identificare ale beneficiarului real, la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul sau, dupa caz, tribunalul specializat va putea pronunta dizolvarea societatii, transmite Mediafax. 
 
Termen limita
 
Retineti ca, in cazul societatilor inregistrate pana la 21:07.2019, data intrarii in vigoare a legii, termenul de depunere este de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii, respectiv pana la data de 21.07.2020. 
 
Totodata, declaratia privind datele de identificare a beneficiarilor reali se depune, prin grija reprezentantului legal, la oficiul registrului comertului unde este inmatriculata societatea spre inregistrare in Registrul beneficiarilor reali, tinut de Oficiul National al Registrului Comertului. 
 
Aceeasi sursa aminteste ca, in anul 2020, persoanele juridice inmatriculate pana la data intrarii in vigoare a legii, supuse obligatiei de depunere a declaratiei privind beneficiarul real vor depune o singura declaratie, dupa aprobarea situatiilor financiare anuale.
 
Cererle de inregistrare avand ca obiect depunerea declaratiilor de mai sus pot fi depuse la ghiseu, online sau prin corespondenta, cu confirmare de primire. Cererea transmisa in forma electronica va avea incorporata, atasata sau logic asociata semnatura electronica extinsa. 
 
In cazul cererilor depuse online sau prin corespondenta, se vor anexa declaratiile privind beneficiarii reali, in forma autentica. 



 

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]