Atributii corespunzatoare unor functii/ocupatii distincte din COR. Cum se va proceda? Se modifica CIM?

ocupatii cor 2018modificare ocupatie cimart 17 codul munciiclasificarea ocupatiilor din romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca, Clasificarea ocupatiilor din Romania, denumita COR, este clasificarea de interes general ce asigura identificarea, ierarhizarea si codificarea ocupatiilor din economia Romaniei.

COR este structurata pe 5 niveluri de clasificare, dupa cum urmeaza:

a) nivelul I de clasificare corespunde grupelor majore; codificarea grupelor majore se face cu cifre arabe de la 0 la 9;
b) nivelul II de clasificare corespunde subgrupelor majore; codificarea subgrupelor majore se face cu cifre arabe de la 1 la 9;
c) nivelul III de clasificare corespunde grupelor minore; codificarea grupelor minore se face cu cifre arabe de la 1 la 9;
d) nivelul IV de clasificare corespunde grupelor de baza; codificarea grupelor de baza se face cu cifre arabe de la 1 la 9;
e) nivelul V face posibila detalierea la nivel de ocupatie; codificarea se face cu cifre arabe de la 01 la 99.



...mai multe detalii si despre ocupatiile introduse in 2018, in COR >>>


"O persoana are calificare de sofer autocamion masina de mare tonaj si de masinist utilaje cale si terasamente. Este posibil ca aceasta persoana sa fie angajata ca sofer autocamion masina de mare tonaj dar in unele perioade ale anului (pentru a inlocui alti angajati pe perioada concediului de odihna) sa lucreze ca masinist utilaje cale si terasamente? Persoana va fi angajata cu 8 ore/zi.

Doua treimi din timpul de munca anual va fi folosit ca sofer autocamion iar o tremie din timpul de munca anual salariatul va fi folosit masinist utilaje cale si terasamente. Angajatul va avea specificate in fisa postului atributiile de sofer autocamion masina de mare tonaj si va avea o anexa la fisa postului cu atributiile pentru masinist utilaje cale si terasamente."



Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii:


Va reamintim ca, in conformitate cu prevederile art.17 din Codul muncii in contractul individual de munca trebuie sa se regaseasca functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania si fisa postului corespunzatoare respectivei functii/ocupatii.

Prin urmare, un contract individual de munca se incheie pentru o singura functie careia ii corespunde si fisa postului.

Referitor la cele doua calificari mentionate, in Clasificarea ocupatiilor din Romania am identificat ocupatii specifice pentru fiecare dintre ele si, in aceste conditii, cea mai sigura modalitate de a aborda situatia prezentata de dumneavoastra ar fi aceea a incheierii contractului de munca pentru functia/ocupatia de sofer autocamion/masina de mare tonaj careia ii va corespunde fisa postului cu atributiile specifice acestei ocupatii.

IMPORTANT!

Pentru perioadele in care salariatul exercita activitatea profesionala coespunzatoare calificarii de masinist utilaje cale si terasamente apreciem ca trebuie sa modificati contractul de munca (prin act aditional) in ceea ce priveste functia si fisa postului.

In perioada din an in care este nevoie ca salariatul sa desfasoare atributii specifice calificarii de masinist veti modifica, temporar, contractul de munca si fisa postului astfel incat acestea sa reflecte corect situatia reala a salariatului.



Sursa: PortalCodulMuncii



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ocupatii cor 2018modificare ocupatie cimart 17 codul munciiclasificarea ocupatiilor din romania

Data aparitiei: 25 Decembrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Atributii corespunzatoare unor functii/ocupatii distincte din COR. Cum se va proceda? Se modifica CIM? Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Criteri ide evaluare si obiective de performantaIntrebare: Va rugam sa ne lamuriti care este diferenta dintre criteriile de evaluare si obiectivele de perfomanta. Va rugam sa ne ajutati cu exemple pentru ambele notiuni. Cum putem stabili, programa si cuantifica obiectivele de perfomanta la evaluarea profesionala?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Concediu fara plata pentru formare profesionalaIntrebare: In cazul concediului fara plata pentru formare profesionala (art. 151 Codul muncii), se suspenda in Revisal contractul de munca? Conf art. 153 Codul muncii Durata concediului pentru formare profesionala este asimilata unei perioade de munca efectiva in ceea ce priveste drepturile cuvenite salariatului, altele decat salariul.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]