legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Modificare CIM din durata determinata in durata nedeterminata. Cum se va proceda?

contract perioada nederminatamodificare cim perioada determintataart 17 codul muncii
Conform art. 17 alin. (3) lit. h) din Codul muncii, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
 
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
 
Alin.(5) al aceluiasi articol stabileste ca, orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
 
 
 
"Societatea X are un angajat pe perioada determinata 11.10.2019 -11.11.2019. Incepand cu data de 12.11.2019 este posibila modificare contractului din perioada determinata in nedeterminata. Daca este posibila se intocmeste act aditional in baza carui art. din Codul muncii."
 
 
 
Durata contractului individual de munca poate fi modificata prin act aditional ceea ce inseamna ca un contract pe durata determinata poate fi modificat in contract individual de munca pe durata nedeterminata. Aceasta modificare se poate realiza in mod legal prin act aditional anterior datei de expirare a contractului.
 
 
ATENTIE!
 
Astfel, anterior datei de 11.11.2019, cel mai tarziu in data de 08.11.2019, veti modifica durata contractului individual de munca din determinata in nedeterminata.
 
In registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), inregistrarea se realizeaza prin modificarea duratei contractului individual de munca din determinata in nedeterminata.
 
Temeiul legal al modificarii duratei contractului individual de munca este art. 17 alin. (5) din Codul muncii.
 
 
 
 
 
 
 
 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contract perioada nederminatamodificare cim perioada determintataart 17 codul muncii

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 08 Noiembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Modificare CIM din durata determinata in durata nedeterminata. Cum se va proceda? Nota: 3.29 din 5 - 7 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Salariata revenita din CCC. Modificare functie. Incetare CIM in perioada de probaIntrebare: O salariata revine din concediu crestere copil pana la 2 ani pe postul suspendat. Angajatorul ii propune un alt post in alt departament, salariata accepta. Se poate pune perioada de proba pentru noua pozitie? In aceasta situatie pot sa ii incetez contractul dupa perioada de proba? sau trebuie sa respect cele 6 luni de la revenirea din suspendare?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Nerespectarea obligatiilor din informare la angajare. ConsecinteIntrebare: In cazul in care unui salariat i s-a precizat in Informarea prealabila angajarii ca, dupa 6 luni de activitate, va primi o marire salariala, dar nu a fost precizat in contractul individual de munca, care ar fi sanctiunea pe care angajatorului ar putea-o primi ca urmare a nerespectarii acordarii maririi? In plus, prin procedura interna, dupa cele 6 luni de activitate, salariatului i s-a intocmit de catre superiorul direct o evaluare conform careia nu a acumulat suficienta experienta si nu isi...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"
Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]