"Contractul individual de munca incheiat intre angajator si salariat va cuprinde in mod obligatoriu elementele prevazute in modelul-cadru", este prevazut de Ordinul nr. 64/2003 la art. 2 alin. (1).
"Suntem un SRL, unde s-au facut angajari incepand din anul 1990 pana in prezent. Modelul cadru al contractului individual de munca este diferit, in functie de perioada in care a fost incheiat. Cum putem ajunge la un model unic, respectiv cel actual, pentru toti salariatii?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.
Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:
40 Modele de Regulament Intern
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Din Ordinul nr. 64/2003 la art. 2 alin. (1) apreciem ca a fost necesara actualizarea contractelor existente, astfel incat acestea sa contina cel putin clauzele reglementate prin acest ordin.
De asemenea, alte actualizari ale clauzelor mai puteau fi realizate si in conformitate cu clauzele modificate/adaugate prin Ordinele nr.76/2003 si nr.1616/2011.
IMPORTANT!
Aceasta actualizare a contractelor individuale de munca se poate realiza si in prezent. Fiind vorba de modificarea clauzelor contractului, ar fi necesara intocmirea unui act aditional la contractul de munca initial in care sa fie practic cuprinse toate clauzele prevazute de modelul actual al contractului individual de munca. Desigur ca trebuie mentionate si alte clauze suplimentare, daca acestea exista.
Model Contract Individual de Munca 2018
Ca orice contract, contractul de munca este rezultatul acordului de vointe dintre cele doua parti, intre care se incheie. Angajatorul si salariatul negociaza si, ajunsi la un acord, incheie contractul de munca. Atat de simplu? Nu. Contractul de munca nu seamana cu celelalte contracte. In cazul contractului de munca, prevederile legale sunt foarte restrictive...citeste mai multe despre modelul unui contract de munca aici >>>
Sursa: PortalCodulMuncii