Cheltuielile cu pensiile speciale au crescut cu 60% in 4 ani

Isabela Alexe
Isabela Alexe
02 Februarie 2021
02 Februarie 2021
Isabela Alexe
Isabela Alexe
pensii specialeimpozit salariipensii romania
Cheltuielile cu pensiile speciale au crescut cu 60% in 4 ani
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a atras recent atentia asupra faptului ca, in ciuda uneia dintre cele mai mari impozitari pe salariile mici la nivel european, in Romania cheltuielile cu toate pensiile speciale au crescut cu 60%, in perioada 2016 - 2020.
 
"Cum se face ca pentru unii sunt mereu bani? Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie sa fie o prioritate pentru orice partid care isi doreste binele Romaniei. In perioada 2016 - 2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar si pentru cetateni ai celor mai bogate tari de pe glob: 78.000 de lei pe luna, adica 16.000 de euro pe luna (...) In acelasi timp, taxarea muncii in Romania pe salariile mici este cea mai ridicata din toata Uniunea Europeana. Si, deloc intamplator, tot la noi este si saracia in munca cea mai mare, adica cei care, desi au loc de munca si muncesc, tot in saracie se regasesc. Toate acestea nu sunt inevitabile. Putem sa gasim bani si pentru reducerea impozitarii muncii pe cele mai mici salarii si sa scoatem milioane de romani din saracie. Am candidat cu aceasta idee centrala in campania electorala, iar ea se regaseste in programul de guvernare votat in Parlament", a explicat Nasui.
 
De asemenea, ministrul Economiei a precizat ca problema nu se refera la pensiile mari primite de persoanele care au economisit bani pe parcursul vietii, ci ca nu este de acord cu pensia speciala provenita "din banii pe care statul ni-i ia noua, adica din banii nostri de taxe si impozite".
 
"Nu am nicio problema cu pensiile mari. Daca cineva ajunge la acea suma pentru ca a economisit bani toata viata. I-a plasat in fonduri de pensii care i-au dat randament si dupa o varsta decide sa traiasca din acei bani. Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui sa o laudam. Aici insa nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia in cauza vine din banii pe care statul ni-i ia noua, adica din banii nostri de taxe si impozite. Singura poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenti politic", a aratat Claudiu Nasui, citat de Agerpres. 
 
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]