Acest aspect a fost anuntat de ministrul muncii, Olguta Vasilescu, care a facut urmatoare declaratie in timpul sedintei de guvern:
"Este un capitol separat pentru indemnizatiile demnitarilor, primarilor si viceprimarilor, care se calculeaza incepand cu salariul mediu pe economie. De ce am facut acest lucru? Cred ca este o precizare care trebuie facuta, pentru ca la toti ceilalti bugetari se porneste de la salariul de baza, la care se adauga sporurile. Or, demnitarii, primarii si viceprimarii au indemnizatii care nu cuprind niciun fel de sporuri, nici macar sporul de vechime, si atunci, ca sa fie pe o baza corecta pentru toata lumea, s-a optat pentru aceasta varianta", informeaza Agerpres.
Ministrul a mai mentionat ca pana in 2021 se doresc a fi corectate toate "inechitatile" in sistemul de salarizare, iar bugetarii urmeaza sa beneficieze de cresteri salariale egale.
Cresteri salariale semnificative in 2018
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Cresterea salariului minim la 1.750 de lei pentru bugetari, 250 de euro lunar pentru fiecare ucenic angajat timp de 3 ani si salarii de 3.600 de euro pentru medici.
Toate acestea pana in anul 2020, a declarat ministrul muncii Olguta Vasilescu, in cadrul unui interviu acordat pentru Mediafax. Ministrul a mentionat proiectele de lege care sprijina tinerii in vederea obtinerii unui loc de munca si de asemenea a dat detalii referitoate la legea unica a salarizarii, care trebuie sa fie aprobata pana in iulie 2017.
Iata ce a mai declarat ministrul muncii in cadrul interviului >>>