Angajatorul doreste desfiintarea unui post, dar si pastrarea atributiilor respective. Cand pot fi preluate sarcinile de catre alt angajat?

Isabela Alexe
Isabela Alexe
08 Decembrie 2016
08 Decembrie 2016
Isabela Alexe
Isabela Alexe
desfiintare postpreluare atributii angajatpreluare sarcini angajat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice angajator ar trebui sa fie familiarizat cu faptul ca, inainte de a se lua decizia desfiintarii unui post mai intai se verifica dispozitiile art. 60 alin. (1) din Codul muncii.

 
 
Aceste dispozitii reglementeaza situatiile in care nu poate fi dispusa concedierea. Astfel, concedierea nu poate avea loc:


 
 
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;




 
 
"In urma reorganizarii si a aplicarii unor masuri de reducere de costuri privind personalul angajat, am desfiintat un post. El nu mai apare pe organigrama, dar sarcinile aferente postului desfiintat doresc sa le repartizez altui angajat care ocupa alt post decat postul desfiintat. Pot sa-i completez in fisa de post si noile atributii, sarcini si responsabilitati sau trebuie sa astept 45 zile, pana expira perioada de contestare a deciziei de concediere? Persoana concediata va fi lichidata luna aceasta", intrebare din PortalCodulMuncii.ro


 
 
Codul Muncii stabileste ca aceasta interdictie nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.


 
 
In situatia concedierilor individuale nu exista nici o regula in ceea ce priveste cele 45 de zile, aceasta se aplica in cazul concedierilor colective.


 
 
Totusi, daca se ajunge in instanta, angajatorul este cel care trebuie sa faca dovada ca intr-adevar desfiintarea postului a avut o cauza reala si serioasa si mai ales ca a fost efectiva.

 
 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]