Reinscriere la pensia anticipata pentru pensionarul care se angajeaza

reinscriere pensie anticipatapensie anticipatapensia anticipata partial
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare,  potrivit art. 56 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, republicat.

In cazul in care nu se comunica decizia pentru una dintre aceste categorii de pensii, angajatorul nu poate inceta contractul individual de munca avand ca temei art. 56 alin. (1) lit. c) din Codul muncii.

Exceptie de la aceasta prevedere este situatia in care salariatul indeplineste cumulativ conditiile de varsta standard si stagiul minim pentru pensionare, situatie in care, contractul individual de munca inceteaza de drept la data indeplinirii acestor conditii independent de comunicarea deciziei de pensie.

Vom analiza in continuare o situatie aparte. Avem un salariat pensionat anticipat care se angajeaza. Are acesta dreptul sa se pensioneze din nou si sa beneficieze de penalizare dupa modificarile Legii 263/2010 din 2016 privind pensia anticipata?

Specialistii Portal Codul Muncii raspund:

Odata cu inscrierea la pensie, respectiv cu data emiterii deciziei de acordare a pensiei anticipata, persoana respectiva are calitatea de pensionar. Asadar, chiar daca pe perioada derularii unei activitati salariale remunerate pensia anticipata se suspenda, aceasta nu confera titularului sau dreptul de a se reinscrie la pensie. Un asemenea caz de nu este prevazut de Legea nr.263/2010, in cuprinsul art. 113, printre motivele de incetare a acordarii pensiei.


NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Alexandra Ivan


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
reinscriere pensie anticipatapensie anticipatapensia anticipata partial

Data aparitiei: 12 Septembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Reinscriere la pensia anticipata pentru pensionarul care se angajeaza Nota: 4.5 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]