1. Cand salariatii fac un curs de formare profesionala sambata, se considera ca presteaza ore suplimentare? Este o restrictionare a timpului lor de odihna?
2. Timpul in care angajatul nu munceste efectiv, dar se gaseste la dispozitia angajatorului este considerat timp de munca?
3. Pe parcursul desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile a unui angajat, contractul sau de munca este suspendat. Ca urmare, e foarte important de stiut: cat timp poate dura aceasta cercetare disciplinara prealabila?
4. Salariatul ales ca reprezentant al salariatilor dintr-o firma care nu are sindicat poate fi concediat sau nu?
5. Daca o salariata se intoarce mai devreme din concediul pentru cresterea copilului (inainte de expirarea celor doi ani), poate fi concediata?
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Portal Codul Muncii
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
6. E posibil ca salariatul care demisioneaza sa nu mai plateasca formarea profesionala, desi el a semnat clauza de formare profesionala?
7. Se poate incheia un contract de munca pe durata determinata, valabil si acceptat de ITM, in care sa nu fie precizata data exacta la care inceteaza acest contract?
Acestea sunt doar cateva din intrebarile puse de colegi de-ai dvs., participanti la Seminarul National de Legislatia Muncii, desfasurat la Crowne Plaza Bucuresti.
Cititi aici mai multe despre acest eveniment de top care a reunit 250 de oameni de HR din toata tara.
Aflati aici solutiile pentru cele mai frecvente probleme create de legislatia muncii in vigoare, precum si informatii “din interior” despre ce masuri noi pregateste Ministerul Muncii.