Verificati-va cunostintele! Cat de bine cunoasteti Codul muncii?

03 Februarie 2010
03 Februarie 2010
codul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


10 intrebari, 10 probleme cu care va puteti intalni chiar maine!

1. Delegarea unui salariat la un alt loc de munca se face pentru cel mult 60 de zile, cu posibilitatea prelungirii, cu acordul salariatului, cu inca alte 60 de zile. Este vorba de zile calendaristice sau lucratoare?

2.  Un salariat executa un ordin de serviciu dat de superiorul sau, ordin formulat in sensul savarsirii unei ilegalitati. Salariatul este considerat si el vinovat?

3. Concediul fara plata nu constituie vechime in munca, cu o singura exceptie. Care este aceasta?

4. Un salariat executa o pedeapsa privativa de libertate pentru o fapta care nu are legatura cu munca si dvs. decideti sa il concediati. Ce motiv treceti in decizia de concediere?



5. Decideti sa dati un avertisment unui salariat, ca sanctiune pentru o abatere disciplinara. Mai este necesara efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile?

6. Hotarati ca un salariat sa urmeze un curs de formare profesionala, dar acesta refuza. Puteti considera refuzul o abatere disciplinara?

7. Un salariat va solicita un concediu fara plata pentru a urma un curs de formare profesionala, curs care nu are legatura cu postul ocupat sau cu interesele firmei dvs. Ii acordati sau nu ii acordati concediul?

8. Aveti nevoie ca un salariat sa vina la serviciu intr-o sambata, pentru 1 ora. In compensatie, il invoiti luni sa plece acasa mai devreme cu 1 ora. Ati procedat corect?

9. O salariata care alapteaza are dreptul la reducerea programului de lucru cu doua ore, zilnic. Cum ii afecteaza aceasta reducere vechimea in munca si veniturile salariale?

10. Un angajat pe care l-ati concediat obtine in instanta anularea concedierii. Existand o decizie judecatoreasca in acest sens, sunteti obligat sa il reintegrati. Totusi, mai trebuie indeplinita o conditie. Care este aceasta?

Raspunsurile la aceste intrebari (si la multe altele) se afla pe CD-ul 100 de prevederi mai putin cunoscute din Codul muncii. Este vorba despre 100 de situatii sensibile, foarte subtile, in care dvs. puteti face foarte usor un pas gresit. Specialistii firmei de consultanta Rentrop & Straton au identificat aceste situatii, le-au analizat si acum va prezinta SOLUTIILE.

* De ce sa riscati ca o chichita legislativa sau o eroare de interpretare sa va afecteze corectitudinea deciziilor?

* De ce sa fiti victima trucurilor inspectorilor ITM?

* De ce sa pierdeti bani si timp pretios prin instanta cand un mic pont, exprimat in numai doua-trei randuri, va poate scuti DIN START de neplaceri?

Comandati acum CD-ul 100 de prevederi mai putin cunoscute din Codul muncii. Costa doar 97 de lei, adica mai putin de 1 leu/pont. Ati da 1 leu ca sa evitati un pas gresit? Daca da, clic aici!


Ce trebuie sa faceti ca sa primiti CD-ul?

Ca sa intrati in posesia CD-ului nu trebuie decat sa completati, cu datele dvs., formularul de comanda de aici, iar in pagina urmatoare (dupa ce apasati butonul “Vreau sa comand”) sa ne dati datele necesare pentru a va putea expedia CD-ul si a va elibera factura fiscala.

In maximum 5 zile veti primi CD-ul prin curier, in sistem ramburs (veti achita contravaloarea curierului, la livrare). Taxele de expeditie sunt suportate in intregime de editura noastra. In plus, beneficiati de GARANTIE integrala timp de 90 de zile!

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]