Posibile amenzi pentru persoanele care au lucrat in strainatate. La ce trebuie sa fim atenti?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
12 Ianuarie 2015
12 Ianuarie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
munca in strainatateangajare in strainatatedeclaratie de venit in strainatatedeclara venitul in strainatatedeclaratii fiscale munca in strainatate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agerpres atentioneaza asupra faptului ca cetatenii romani care au lucrat in strainatate sunt obligati sa se intereseze daca trebuie sa completeze declaratii fiscale in tara in care au lucrat.

Amenzile sunt posibile pentru cei care nu au trimis declaratiile la termen.

Mai mult, atentioneaza sursa, este esential ca declaratiile sa fie depuse fara efori pentru a evita surprize neplacute din partea autoritatilor fiscale straine.

"Cel mai memorabil caz pe care l-am inlalnit a fost atunci cand o persoana a primit o scrisoare de la autoritatile fiscale din Regatul Unit cu o solicitare de a plati o datorie in valoare de 19000 GBP. Aceasta a fost acumulata in 4 ani, prin adaugarea impozitelor neplatite, penalitati si dobanzi. Aceasta persoana a incheiat un contract cu administratia fiscala pentru a plati aceasta datorie in rate", a spus A. Ciupe,  Managerul companiei RT Tax Romania, citata de Agerpres.

Cei mai atenti trebuie sa fie cei care sunt obligati sa depuna declaratia de venit dupa terminarea anului fiscal. Cei care primesc o scrisoare de la autoritatea fiscala straina, pentru declararea veniturilor, trebuie sa raspunda cat mai curand.

In caz contrar, apare amenda si daca aceasta este neplatita, se percepe dobanda de intarziere.

Amenda pentru intarziere se instituie si cand taxele nu sunt platite, dar si cand acestea au fost platite.


In topul celor mai mari amenzi sunt cele din Regatul Unit si se adreseaza celor care au lucrat ca liber profesionisti, self-employed si care nu si-au depus declaratiile de venit.

"Declaratiile fiscale pot fi depuse de o persoana in timp ce se afla in strainatate sau dupa ce s-a intors in Romania. Puteti sa depuneti declaratiile personal sau cu ajutorul unui profesionist. De cele mai multe ori, cand declarati veniturile si taxele platite, se dovedeste existenta unui excedent de impozit, astfel o suma considerabila revine in buzunarul contribuabilului.

Astfel, nu doar amenintarea primirii unei amenzi ar trebui sa va incurajeze a depune declaratiile fiscale, dar si returnarea unor sume mari din impozitul platit in plus", a declarat managerul "RT Tax Romania", citata de Agerpres.


sursa: Agerpres.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]