Model de acord privind delegarea

Gabriela Dita
Gabriela Dita
16 Decembrie 2014
16 Decembrie 2014
Gabriela Dita
Gabriela Dita
model delegareacord delegaremodel acord delegaredelegare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asa cum prevede art. 44 alin. (1) din Codul muncii republicat, delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.


In randurile urmatoare va prezentam un model complet de acord privind delegarea, conform PortalCodulMuncii.ro:



ACORD

Subsemnatul .............................. angajat al .................................. delegat temporar la ........................... in cadrul departamentului .................. avand in vedere notificarea nr. ................... din data de .............. de prelungire a duratei perioadei de delegare in conformitate cu dispozitiile art. 44 alin. (1) din Codul muncii
, prin prezentul inscris imi exprim acordul.
Inteleg ca masura dispusa are caracter temporar, delegarea fiind dispusa pe perioada ………………………………..  sau pana la data …………………….. .

Data,                     Semnatura,


Nu uitati faptul ca detasarea este reglementata la art. 45 – 47 din Codul muncii.

Astfel, conform art. 45 din Codul muncii, detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia.

In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului, conform PortalCodulMuncii.ro

Delegarea reprezinta, potrivit art. 43 din Codul muncii exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

In situatia expusa nu sunt intrunite nici conditiile detasarii, nici conditiile delegarii. Astfel, nu este o delegare intrucat atributiile de serviciu nu sunt desfasurate in interesul  angajatorului ci in interesul societatii care va furniza marfa, conform PortalCodulMuncii.ro.

Detasarea nu se efectueaza de angajator in schimbul unei sume de bani.




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]