Caz practic: CIM inceteaza intr-o zi nelucratoare. Cum inregistram in Revisal

22 Aprilie 2014
22 Aprilie 2014
incetare cimcim in revisalincetare cim zi nelucratoare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Plecand de la situatia in care activitatea unui salariat inceteaza la data de 21.04.2014. Aceasta este prima zi in care nu mai este salariatul societatii. Vom stabili care este, conform legii, data corecta de inregistrare a incetarii in Revisal.

Raspunsul oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro:

Tinem cont de prevederile art. 4 alin. (1) lit. d) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare. Astfel, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i), respectiv data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.

La data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca se inregistreaza cazurile de incetare de drept a contractului individual de munca.

In celelalte cazuri,  inregistrarea incetarii contractului individual de munca se efectueaza la data incetarii contractului individual de munca, nu anterior.

Conform art. 2554 din Codul civil, daca ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, termenul se considera implinit la sfarsitul primei zile lucratoare care ii urmeaza.

Astfel, daca data incetarii contractului individual de munca este intr-o zi nelucratoare (in speta 21 aprilie 2014), inregistrarea apreciem ca poate fi facuta pana la sfarsitul primei zile lucratoare (22 aprilie 2014).

Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]