Plecand de la situatia in care activitatea unui salariat inceteaza la data de 21.04.2014. Aceasta este prima zi in care nu mai este salariatul societatii. Vom stabili care este, conform legii, data corecta de inregistrare a incetarii in Revisal.
Raspunsul oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro:
Tinem cont de prevederile art. 4 alin. (1) lit. d) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare. Astfel, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i), respectiv data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.
La data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca se inregistreaza cazurile de incetare de drept a contractului individual de munca.
In celelalte cazuri, inregistrarea incetarii contractului individual de munca se efectueaza la data incetarii contractului individual de munca, nu anterior.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
250 Modele Fise de Post
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Conform art. 2554 din Codul civil, daca ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, termenul se considera implinit la sfarsitul primei zile lucratoare care ii urmeaza.
Astfel, daca data incetarii contractului individual de munca este intr-o zi nelucratoare (in speta 21 aprilie 2014), inregistrarea apreciem ca poate fi facuta pana la sfarsitul primei zile lucratoare (22 aprilie 2014).
Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro