Omisiunea inregistrarii CIM in Revisal. Modalitate de corectare a erorii, pentru a evita amenzile ITM

inregistrare cim revisalomitere inregistrare cim in revisalextras din revisal
Omisiunea inregistrarii CIM in Revisal. Modalitate de corectare a erorii, pentru a evita amenzile ITM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va reamintim ca legislatia din Romania stabileste nu mai putin de 14 abateri si amenzi legate de registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal)!
 
Cea mai mica dintre aceste amenzi este de 300 de lei, daca refuzati sa-i eliberati unui salariat un extras din ReviSal, cea mai mare este de 20.000 de lei, daca nu transmiteti in registru datele obligatorii la angajare cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre fiecare salariat. 
 
Cum ar fi ca, de acum inainte, sa nu mai aveti nicio greseala in ReviSal?
 
Apelati la Caiet practic de completare in ReviSal si aflati cum trebuie sa procedati, fara niciun dubiu, in orice situatie, detalii aici >>>
 
Contract CIM neinregistrat in Revisal, descoperit dupa cateva luni
 
"Din luna februarie am gasit un contract individual de munca neinregistrat in Revisal, am inregistrat in luna mai cu toate informatiie din luna februarie si data cand isi produce efecte tot in februarie. Mentionez ca in D112 este declarat. Nu am avut control, dar stiu ca se vede data inregistrarii. Cum as putea evita la un posibil control de a nu a avea probleme. Va rog sa-mi spuneti daca am procedat corect."
 
Raspunsul specialistilor: 
 
Nu este corect ca inregistrarea nu s-a efectuat cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii asa cum se mentioneaza in HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor. Insa este corect ca s-a efectuat inregistrarea la data constatarii erorii.
 
Recomand sa intocmiti o nota de constatare in care sa aratati ca ati descoperit ca s-a omis inregistrarea contractului individual de munca in Revisal in termenul legal precum si data la care ati descoperit. Drept urmare veti mai mentiona ca ati procedat la efectuarea inregistrarii la data la care ati constatat eroarea savarsita prin omisiune.
 
In cazul unui control, inspectorului de munca ii puteti explica faptul ca s-a omis inregistrarea fara rea credinta intrucat salariatul a fost inregistrat in formularul 112 si au fost platite taxele salariale.  Ii veti prezenta nota de constatare si dovezi privind plata contributiilor sociale.
 
Procedand astfel exista posibilitatea sanctionarii cu avertisment in temeiul OG 2/2001.
 
Pe de alta parte, fapta se va prescrie in termen de 6 luni socotite din ziua anterioara inceperii activitatii de salariat in baza art. 13 alin. (1) din OG 2/2001:
 
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
 
Un raspuns valabil la data de 15.05.2022, oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inregistrare cim revisalomitere inregistrare cim in revisalextras din revisal

Data aparitiei: 29 Decembrie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Omisiunea inregistrarii CIM in Revisal. Modalitate de corectare a erorii, pentru a evita amenzile ITM Nota: 4.3 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]