Sunt de acord cu politica de cookie
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Vrei sa devii expert legislatia muncii? Iata ce trebuie sa stii!

expert legislatia munciimanual expert legislatia munciicor expert legislatia muncii

Ocupatia avuta in vedere la stabilirea ariei ocupationale este: Expert legislatia muncii cod COR 242220.

Ocupatia de “Expert Legislatia Muncii” are ca activitate principala acordarea consultantei de specialitate angajatorilor, persoane fizice sau juridice, patronatelor, sindicatelor, managerilor, specialistilor in resurse umane si angajatilor  din cadrul institutiilor / companiilor publice sau private, cu privire la aplicarea prevederilor legii si ale contractelor/acordurilor colective in cadrul raporturilor juridice de munca/de serviciu inclusiv in ceea ce priveste conflictele colective si individuale de munca.

Expertul in legislatia muncii poate profesa pentru toate categoriile de angajatori, organizatii sindicale ori patronale pe baza contractului individual de munca sau organizat independent. (SC, PFA, II, AF)

Competentele generale ale expertului in legislatia muncii vizeaza capacitatile si abilitatile acestuia de a-si planifica activitatile proprii, de a comunica cu participantii la procesul de munca, precum si cunoasterea normelor de securitate si sanatate in munca si situatii de urgenta  aplicabile activitatilor desfasurate la locul de munca.
 
Competentele specifice ale expertului in legislatia muncii vizeaza capacitatile si abilitatile acestuia de a identifica, evalua, utiliza si recomanda aplicarea legislatiei muncii si securitatii sociale, asigurand astfel consultanta de specialitate angajatorilor, patronatelor, sindicatelor, managerilor, specialistilor in resurse umane si angajatilor in vederea aplicarii adecvate a prevederilor legale in domeniul muncii, pentru elaborarea de strategii, politici si proceduri specifice cat si pentru concilierea situatiilor conflictuale aparute.

In vederea dobandirii dreptului si a competentelor specifice necesare exercitarii ocupatiei de “Expert Legislatia Muncii”  sunt necesare indeplinirea, dupa caz a urmatoarelor conditii de studii:

I.    Conditii specifice absolventilor de studii superioare juridice:

a)    Studii superioare juridice cu diploma de licenta si
b)    Program de formare profesionala autorizat in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor cu modificarile si completarile ulterioare, pentru ocupatia de Expert Legislatia Muncii;
sau

II.    Conditii specifice absolventilor de studii superioare in orice domeniu:
a)    Studii superioare in orice domeniu cu diploma de licenta si
b)    Program de master / curs post-universitar / curs de formare profesionala autorizat in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor cu modificarile si completarile ulterioare in domeniul dreptului muncii / resurselor umane / securitatii si sanatatii in munca (aceasta cerinta se considera indeplinita daca reiese din foaia matricola studiul cel putin al unei discipline din domeniul dreptului muncii/legislatiei muncii) si
c)    Program de formare profesionala autorizat in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor cu modificarile si completarile ulterioare, pentru ocupatia de Expert Legislatia Muncii.

•    indeplinirea cerintelor prevazute mai sus se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor.


sursa: Manualul Expertului in Legislatia Muncii >>>

de LegislatiaMuncii.ro


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
expert legislatia munciimanual expert legislatia munciicor expert legislatia muncii

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 10 Ianuarie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Vrei sa devii expert legislatia muncii? Iata ce trebuie sa stii! Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii lucrator desemnat pentru activitati de prevenire si protectieIntrebare: Un salariat prin decizie a directorului general este desemnat pentru a indeplini atributiile angajatorului privind intreaga activitate de protectia muncii. Ce conditii trebuie sa indeplineasca acesta? Printre conditii este si cea a programului de lucru de 8 ore pe zi?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Control medical in caz de cumul de functiiIntrebare: Prezentam urmatoarea speta: salariat cu 2 CIM incheiate la acelasi angajator, respectiv cumul de functii. Angajatul a efectuat controlul medical anterior angajarii pt primul CIM, data angajarii fiind 25.07.2017, precum si controalele medicale periodice ulterioare. Ultimul control medical periodic a fost efectuat in 13.05.2019. Data de angajare pt al doilea CIM este 26.05.2020, CIM semnat si transmis in Revisal, dar pentru care nu a fost efectuat controlul medical anterior datei de angajare....
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“CORONAVIRUS - Ghid de MASURI URGENTE pentru Angajatori. Reguli impuse pentru fiecare firma”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

Alerta Coronavirus - Masuri de preventie pentru Angajatori

Descarcati gratuit Raportul Special

"CORONAVIRUS - Ghid de MASURI URGENTE pentru Angajatori. Reguli impuse pentru fiecare firma"
CORONAVIRUS - Ghid de MASURI URGENTE pentru Angajatori. Reguli impuse pentru fiecare firma

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 

 
 
  
Alerta Coronavirus - Masuri de preventie pentru Angajatori
Descarcati gratuit Raportul Special

"CORONAVIRUS - Ghid de MASURI URGENTE pentru Angajatori. Reguli impuse pentru fiecare firma"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]