Ministerul Muncii doreste imbunatatirea serviciilor sociale

MMFPSservicii socialeForum European
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Potrivit unui comunicat de presa al MMFPS, in perioada 6-7 iunie 2012, la Poiana Brasov, se va derula  Forumul European "Servicii sociale de calitate in fiecare comunitate - provocari si oportunitati", organizat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. In cadrul forumului se vor reuni 250 de participanti, profesionisti cu experienta in domeniul serviciilor sociale din Romania si tarile membre ale Uniunii Europene, dar si reprezentanti ai organizatiilor internationale de profil. Participanti sunt atat responsabili de politicile pentru reglementarea serviciilor sociale cat si furnizori de servicii.
 
Discutiile se vor axa pe posibilitatile de modernizare, gestionare eficicenta si sustinere a serviciilor sociale in Romania si in Europa, spatiu in care nevoia de servicii sociale de calitate este in crestere si influenteaza bunastarea sociala.
 
"Forumul European de la Poiana Brasov isi propune sa transmita un dublu mesaj: pe de o parte, ilustrarea modului in care serviciile sociale pot fi descentralizate si organizate eficient la nivel local, in Romania. Cum se pot dezvolta ele cu adevarat, sustenabil si la un nivel bun de calitate, in fiecare comunitate, cat mai aproape de oamenii care au nevoie de ele. Vom incerca sa ilustram cat mai mult faptul ca aceste servicii nu isi pot atinge scopul decat daca de dezvolta masiv in toate comunitatile si daca pastreaza exigentele unui nivel de calitate pe care standardele romanesti, in perfecta sincronizare cu recomandarile europene, il solicita. Cadrul de discutie se axeaza pe descentralizarea serviciilor sociale, adecvarea ofertei de servicii la nevoile identificate, circuite noi de finanțare, spectru larg de servicii sociale etc. Pe de alta parte, vom atinge subiectul sincronizarii politicilor romanesti din domeniul social cu cele mai noi recomandari europene (Cadrul European de Calitate pentru Servicii Sociale, recomandarile cu privire la politicile de personal, achizitii publice etc). In context de criza economica la nivel european, aceast tip de reforma a sectorului serviciilor sociale reprezinta o maniera extrem de eficienta de a asigura utilizarea corecta a resurselor disponibile (la nivelul bugetului de stat, dar și la nivel local).", se arata in comunicatul de presa.
 
Forumul european este organizat in cadrul proiectului „Cresterea gradului de implementare a legislatiei din domeniul serviciilor sociale la nivel local, in contextul procesului de descentralizare” SMIS 10845 - cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007 - 2013. Proiect are ca obiectiv construirea metodologiilor specifice de reglementare in domeniul serviciilor sociale,care sa asigure o planificare È™i o gestionare eficienta a acestor servicii (evaluare de nevoi, planificare locala, finantare, monitorizare si evaluare a serviciilor sociale). Mai multe informaÈ›ii gasiÈ›i la adresa web : www.serviciisociale.info


Sursa: Ministerul Muncii

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
MMFPSservicii socialeForum European

Data aparitiei: 06 Iunie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii doreste imbunatatirea serviciilor sociale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]